PONOSNI OČKA

Hčerka mišičnjaka bo nosila zlate globuse

Simone Garcia Johnson prva ambasadorka zlatih globusov. Srečna, da ima za svoja največja vzornika očeta in mamo.
Fotografija: Simone Garcia Johnson FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Simone Garcia Johnson FOTO: Instagram

Miss zlatega globusa po tradiciji postane hči veljakov filmske industrije, častni naziv pa jim odpre vrata na eno najodličnejših podelitev filmske srenje, med katero na oder in z njega pospremijo nagrajence in tudi nosijo prestižno nagrado. A so se pri HFPI odločili, da je za prestižno podelitev, ki bo padla na 7. januar prihajajočega leta, napočilo novo obdobje. Zatorej je tudi omejena častna vloga miss zlatega globusa preozko zastavljena.

Dobrodelna nota


Glavni in prvotni namen Združenja tujih novinarjev v Hollywoodu (HFPA), ki stoji za gala prireditvijo in izborom vsakoletnih nominirancev, je bilo povezovanje novinarjev z različnih koncev sveta, izmenjava idej in dostop do hollywoodskih zvezd. A so že dve leti po ustanovitvi, leta 1945, prvič priredili svečano podelitev, zato danes večina ob omembi zlatih kipcev pomisli le na filmske zvezde in prejemnike odličja. Le malokdo pa tudi na dobrodelno noto prireditve, četudi precejšen delež, ki ga vsako leto prinese televizijsko predvajanje, namenijo dobrodelnim ustanovam in iz svojega sklada podeljujejo štipendije. Prav to pa bo zdaj nova naloga prihodnjih misic zlatega globusa, odslej imenovanih ambasadorka zlatih globusov. »Želimo, da ambasadorka zlatih globusov pooseblja tudi naše dobrodelno udejstvovanje,« pravijo pri HFPI. S prvo lento ambasadorke so ovenčali Simone Garcia Johnson, hčerko hollywoodskega mišičnjaka Dwayna Johnsona.

Simone bo kot predhodnice še vedno močno vpeta v slavnostno ceremonijo podeljevanja zlatih globusov. Ob tem pa bo vse naslednje leto, dokler ne preda lente naslednici, tudi tesno sodelovala z organizacijo GlobalGirl Media, ki spodbuja nadobudne mlade novinarke s socialnega roba in jim, običajno s štipendijami, omogoči začetek njihove karierne poti. »Imela sem srečo, da sem odraščala v domu, kjer so bili že starši moji izjemni vzorniki. Kot novopečena ambasadorka pa upam, da bom tudi sama postala vzornica mladim in jih opogumila, da jih ne bo strah spregovoriti o stvareh, ki so blizu njihovih src,« je dejala 18-letnica. Ob teh besedah je njen zvezdniški oče pokal od ponosa.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas