VIŽE

Džuboks z Dolenjske zabava vse

S tem imenom so hoteli v skupini, ki je na festivalu Graška Gora poje in igra dobila zlatega pastirčka, sporočiti, da igrajo raznovrstno glasbo.
Fotografija: Skupina Džuboks je na prvem festivalu, ki so se ga udeležili, prijetno presenetila. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Skupina Džuboks je na prvem festivalu, ki so se ga udeležili, prijetno presenetila. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV

Skupina Džuboks je na sceni nova. Prvič se je javno predstavila na letošnjem festivalu Graška Gora poje in igra z valčkom Zadnja želja in z njim prepričala strokovno žirijo, da ji je podelila zlatega pastirčka ter nagrado za najboljši aranžma, ki je sicer delo Marka Pezdirca.
 

Anja je najlepši del skupine


Vse se je začelo z vizijo novega, mladega ansambla oziroma skupine, kakršno si je zamislil tonski mojster Toni Klemenčič. Združilo se je pet članov z raznih koncev Dolenjske z istim ciljem – postati kakovosten bend, ki z glasbo širi dobro voljo.
ni podpisa
ni podpisa

V skupini Džuboks so štirje fantje in eno dekle. Dva sta brata, in sicer Tomaž, ki igra klavirsko harmoniko, klaviature, obenem pa tudi poje, in Matija Vugrin, ki prav tako poje, igra bas kitaro in violino, oba pa sta bila pred ustanovitvijo Džuboksa člana Kranjskih muzikantov. Andrej Bon igra ritem in električno kitaro in prav tako poje, sicer pa je absolvent akademije za glasbo v Ljubljani, četrti član je Matej Bizjak, ki igra diatonično harmoniko in bobne, obenem pa tudi poje.

Preden so ustanovili Džuboks, je bil član ansambla Orion, dokler ni prenehal delovati. Tista, na katero so fantje najbolj ponosni in je tudi najlepši del skupine, pa je Anja Avbar, pevka in kitaristka. Je najmlajša članica, glasbene izkušnje je nabirala pri priznanih učiteljih solo petja.
In kako so prišli do dokaj nenavadnega imena – Džuboks?


»Hoteli smo predvsem ponazoriti, da igramo vse vrste glasbe, torej ne le narodno-zabavne in zabavne, ki ju v našem repertoarju res ne manjka, ampak vključujemo tudi vse druge zvrsti, ki so dostikrat malo zapostavljene,« pravi Tomaž Vugrin. Obenem dodaja, da so zelo ponosni na svoj dosežek na letošnjem festivalu Graška Gora poje in igra, saj je bil to zanje prvi, krstni festival. Zato se že veselijo nadaljnjega nastopanja po vsej Sloveniji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije