Dolenjci imajo po treh letih novo

Ansambel Azalea je pred dnevi poslušalce razveselil s polko. Konec lanskega leta se jim je pridružil harmonikar Matevž Sodič.
Fotografija: Ansambel Azalea je na sceni trinajst let, po dolgi pavzi so letos poslušalcem ponudili novo polko Srce ne ve za čas.
Odpri galerijo
Ansambel Azalea je na sceni trinajst let, po dolgi pavzi so letos poslušalcem ponudili novo polko Srce ne ve za čas.

»Končno je tu! Po dolgem, res dolgem času smo spet združili moči in ustvarili nekaj novega! Posneli smo novo polko z naslovom Srce ne ve za čas, katere osnovni namen je, da vas ob njej zasrbijo pete. No, hiter ritem pa običajno pospeši tudi ritem srca, a ravno prav, ker, saj veste, da je zdaj, v času koronakrize, prepovedano dodatno obremenjevati naše zdravstveno osebje. Lahko pa seveda zraven zapojete, če vam je polka všeč,« je povedala Meta Smolič, pevka dolenjskega ansambla Azalea. Vsi upajo, da se bo z njihovo novo »energično bombo«, kot se je izrazila, poistovetil marsikateri par.

Matevž Sodič je njihov novi harmonikar. FOTO: FB
Matevž Sodič je njihov novi harmonikar. FOTO: FB
»Saj vemo, kako je s tistimi, ki so že dolga leta skupaj. Leta kar bežijo, gubice čedalje bolj krasijo obraz pa tudi pas postaja malce širši. In tu in tam kdo kdaj celo podvomi, ali ga ima druga polovica še vedno rada kot nekoč. Vse to nam je znano. A če je vse tako, kot mora biti, so vse skrbi in dvomi odveč. Srce pa tako ali tako ne ve za čas,« pravi Meta, tudi avtorica besedila polke, melodijo je ustvaril Marko Pezdirc in skupaj s člani poskrbel še za aranžma.


Člani ansambla pa niso ponosni le na novo polko, ampak tudi na novega člana. Od konca lanskega leta imajo namreč novega harmonikarja, in sicer Matevža Sodiča, za katerega je to prva skladba, ki jo je posnel po prihodu. Tik preden so nam zaradi pandemije koronavirusa »privili ušesa«, kot pravijo Dolenjci, jim je uspelo posneti videospot, da so lahko skladbo ponudili poslušalcem.


»Nekaj časa smo čakali, kaj naj naredimo. In ugibali, ali je čas primeren za to ali ne. Naposled smo se odločili, da je. Veseli smo prvih odzivov poslušalcev, ki so navdušeni, saj gre polka hitro v uho, še bolj pa smo veseli, če nam z njo uspe komu preusmeriti misli s koronavirusa na kakšno simpatično ritko, ki jo opevamo,« pa pravi vodja Alen Malnar. Poleg njega, Mete in Matevža je član ansambla, ki je pred tremi leti zaznamoval prvi okrogli jubilej, še Gregor Sotošek. A ob desetletnici niso pripravili večjega koncerta, pač pa so povabili nekaj prijateljev in glasbenih gostov ter zarezali v veliko torto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije