Dolenjcem se je pridružila Posavka

Nov obraz v Ansamblu Prava stvar. Bodoča magistrica glasbe nadomestila Aljo Moravec.
Fotografija: Z novimi pesmimi do novih priznanj FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Z novimi pesmimi do novih priznanj FOTO: OSEBNI ARHIV

Ansambel Prava stvar ima novo okrepitev – v Posavju so našli pevko Nino Pisek, da je nadomestila dosedanjo članico Aljo Moravec, ki je bila z njimi od začetka v letu 2017, ko se je ansambel pojavil na narodno-zabavni sceni.
Dirigira moškemu zboru. FOTO: OSEBNI ARHIV
Dirigira moškemu zboru. FOTO: OSEBNI ARHIV

»Nina Pisek je doma iz okolice Krškega. V preteklosti je bila članica Gala kvinteta. Je diplomirana profesorica glasbe, letos pa končuje magisterij. Poleg tega da zelo rada poje, vodi moški pevski zbor. V prostem času se rada ukvarja s športom, vrtnari in tudi kaj okusnega skuha. Te dni že komaj čaka, da spet stopi na oder,« so fantje, Rok Zupančič, Blaž Krivec, Nejc Bukovec in Blaž Femc, opisali novo moč v svojih vrstah in obljubili, da se bodo še naprej trudili ustvarjati lepe pesmi za poslušalce in oboževalce.
 

Od igranja za dušo do ansambla


Člani so se sicer poznali in prijateljevali že nekaj časa, preden so ustanovili ansambel. Trije so bili že prej aktivni v drugih zasedbah, zato so s seboj prinesli precej izkušenj.


»Velikokrat smo se po naključju sestali in zaigrali kakšno za dušo, medtem pa je vseskozi tlela želja, da bi ustanovili ansambel. Potem se je zgodilo, in ker se nam je zdelo, da je to nekaj pravega, smo postali in ostali kar Ansambel Prava stvar,« pove harmonikar Rok Zupančič. Že kmalu so se udeležili prvega festivala v Dolenjskih Toplicah in na njem dobili prvo tovrstno potrditev, domov so se namreč vrnili s srebrnim termalčkom, drugo nagrado festivala, na katerem so se predstavili s skladbo Za vrati, kjer živi jesen. Melodijo zanjo je ustvaril harmonikar Rok Zupančič, besedilo pa Darinka Kovač, ki je prejela tudi nagrado za najboljše besedilo. Ista avtorja sta se pred dvema letoma podpisala pod polko z naslovom Ko bom nevesta, ki je zelo primerna za spomladanske poroke; no, letos so bile zaradi koronavirusa po večini odpovedane in prestavljene ali vsaj okrnjene.


Lani so se udeležili odmevnega natečaja Volkswagen špila, ki jih je izjemno navdušil. »Organizatorji so se res potrudili in dogodek izpeljali na visoki ravni,« so bili zadovoljni fantje, ki se jim je ta dogodek vtisnil v spomin. Na njem so se premierno predstavili s polko Imam te v načrtu, ki jo je prav tako ustvaril njihov harmonikar Rok Zupančič (melodijo), besedilo pa je dodal Igor Pirkovič. In z njo so prepričali komisijo, da jih je uvrstila v ožji izbor finalistov natečaja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije