MOČ GLASBE

Diamantna plaketa za Alfija

Celo iz Slovaške so prišli obiskovalci na prireditev Moč glasbe nas združuje. Vrhunec večera je bil vnovični nastop skupine Rendez-Vous z Wolfom na čelu.
Fotografija: Alfi Nipič se je zahvalil za diamantno plaketo in navdušil publiko. Fotografije: Sven Pušnik
Odpri galerijo
Alfi Nipič se je zahvalil za diamantno plaketo in navdušil publiko. Fotografije: Sven Pušnik

V Športni dvorani v Lenartu se je znova odvijal tradicionalni koncertno-televizijski spektakel Moč glasbe nas združuje, katerega producent, scenarist in urednik je Denis Poštrak z odlično ekipo, ki vsakič znova dokazuje, da glasba res združuje tako medkulturno kot medgeneracijsko. Dogodek so spremljali ljudje vse od Ljubljane, Celja, Velenja, Krškega, Kamnika, Trojan, Murske Sobote do Ptuja, Šentilja pa tudi Krapine, Čakovca, Varaždina in celo Slovaške.


Darja Gajšek in Werner sta zapela pesem, posvečeno kraljici ljudskih src Simoni Weiss.
Darja Gajšek in Werner sta zapela pesem, posvečeno kraljici ljudskih src Simoni Weiss.
Prireditev ima vsakič dobrodelno noto, in tokrat se je vsem, ki so zbirali papir, zahvalila Manja Gašpar s sinom Vidom. Prvi je na oder stopil Boštjan Konečnik in odprl prireditev s pesmijo Veseli december, spomin na legendarnega Ivico Šerfezija pa je obudil Robert Ficker. Pevka Amanda je po 16 letih predstavila novo pesem Če ljubezen je kakor cvet, po vrnitvi iz Amerike pa je spet stopil na oder Božidar Wolfand - Wolf, ki je poslušalce navdušil z legendarnimi uspešnicami. Prvič so se predstavili tudi Klapovühi, pa pevka Stela Tavželj s pesmijo o Sveti Trojici, katere besedilo je ustvarila Danaja Rožmarin, članica ekipe organizatorja. Nastopili so Klapa Skala, Darja Gajšek in Werner.

S hiti Novih fosilov in duetom z Vladom Kalemberjem je navdušil legendarni Vladimir Kočiš - Zec, slovenskega naroda sin Tomaž Domicelj pa je povedal, da je nazadnje nastopil v Lenartu leta 1981. Ker so snemali silvestrski program, je gost presenečenja Miha Balažič zapel skladbo Polnočni poljub skupine Magnet. Stoječih ovacij je bil deležen Alfi Nipič, ki je kljub nedavnim zdravstvenim težavam, zaradi katerih se je moral odpovedati daljšim koncertom, stopil na oder. Seveda ni pozabil na Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje in druge pesmi.

Vlado Kalember in Vladimir Kočiš - Zec
Vlado Kalember in Vladimir Kočiš - Zec
Vrhunec večera je bil nastop prvotne postave skupine Rendez-Vous z Wolfom na čelu, ki so peli uspešnice, na katere smo poplesovali že pred tremi desetletji, denimo Prvi rendez-vous, Goodbye, Michelle in Oh ne, Cherie. Prav zato so prišli na prireditev celo novinarji iz Makedonije in Hrvaške, da so posneli kratek prispevek. Zadnji je na oder stopil ljubljenec slovenske publike Vlado Kalember, ki je prireditev sklenil s pesmijo Nek' živi ljubav, pridružil se mu je otroški pevski zbor Nasmeh iz Trnovske vasi pod vodstvom Aleksandre Papež. Letošnja novost prireditve Moč glasbe nas združuje je bila podelitev srebrnih, zlatih, platinastih in diamantnih plaket za dolgoletno glasbeno kariero. Naj-žlahtnejšo diamantno sta za izjemne dosežke prejela Alfi Nipič in Vlado Kalember, platinasto Tomaž Domicelj, Vladimir Kočiš - Zec in Randez-Vous, Wolfand je prejel zlato, Werner pa srebrno za 30 let glasbene kariere. Prireditev, ki sta jo vodila Jasna Kuljaj in Sašo Dobnik, so popestrili folkloristi iz Gornje Radgone ter plesalci Plesne šole Samba, vse glasbenike pa je spremljal VIS Trans iz Lenarta. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije