KONCERT

Deset let glasbenega hedonizma

Balkan Boys že deset let k nam prinašajo energičnega duha Balkana. Svojih prvih 10 let bodo praznovali na koncertu v Cvetličarni.
Fotografija: Balkan Boys že deset let navdušujejo domačo in tujo publiko. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Balkan Boys že deset let navdušujejo domačo in tujo publiko. FOTO: FACEBOOK

Balkan Boys že deset let navdušujejo domačo in tujo publiko s svojim edinstvenim zvokom Balkana v ritmih sveta in energičnimi odrskimi nastopi. Številčna zasedba, ki se je iz domače garaže kmalu povzpela na velike odre slovenske glasbene scene, je hitro našla pot do poslušalcev s svojim glasbenim hedonizmom.

V sredo, 16. oktobra, bodo prvih deset let praznovali na velikem koncertu, ki se bo odvijal v ljubljanski Cvetličarni, poleg slavljencev bodo na odru stali njihovi glasbeni prijatelji, sodelavci in idoli Zlatko, Rudi Bučar, Marko Marković, Dej še’n litro in Lado Bizovičar. Da pa bo kupica še bolj polna, Balkan Boys na ta dan izdajajo svoj novi, tretji album.

Zgodba Balkan Boys se je sicer začela leta 2007, ko je njihov pevec in prva trobenta Rok Nemanič - Nemo obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil moč balkanske glasbe. Želja po ustvarjanju tovrstne zvrsti je tlela naslednji dve leti in leta 2009 je nastala skupina z idejo združevanja generacij prek balkanskih ritmov, duše in energije. V prvih letih so se posvečali raziskovanju glasbe in iskanju edinstvenega zvoka, prvič pa so ga predstavili javnosti leta 2012 na še malce začetniškem prvencu From Zabledam.

Rast in odraščanje v letih, ki so sledila, sta jim prinašala vse večjo prepoznavnost, zanimivo glasbeno sodelovanje in koncerte z največjimi, med njimi z Vladom Kreslinom, Magnificom, Goranom Bregovićem in skupino Dubioza Kolektiv. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije