GLASBA

Dekleta s Centra navdušila ves svet

Zlato priznanje Dekliškemu pevskemu zboru Gimnazije Celje Center.
Fotografija: Dekliški pevski zbor GCC
Odpri galerijo
Dekliški pevski zbor GCC

Po majski prvi nagradi na mednarodnem spletnem festivalu Aegis Carminis je Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje Center (GCC) pod vodstvom profesorja Davida Preložnika osvojil tudi zlato priznanje na mednarodnem zborovskem festivalu World Choir Festival 2021, ki je minuli konec tedna potekal prek spleta v kitajskem Hongkongu.

Ob zlati plaketi je žirija s posebnim priznanjem za izjemnega mentorja (Outstanding teacher award) nagradila tudi dirigenta Davida Preložnika. Sodelovalo je več kot 200 otroških, mladinskih in odraslih zborov z vsega sveta, dekleta z GCC pa so na njem predstavila posnetek novitete, priredbe skladbe Jureta Torija Potujem sam, ki jo je napisal celjski skladatelj Leon Firšt.

Dekliški pevski zbor GCC
Dekliški pevski zbor GCC


Spletna izvedba in snemanja pevskih glasov na daljavo so bili tudi svojevrsten izziv. Končni posnetek je namreč nastal v povsem virtualnem svetu, brez ene skupne vaje, obogatili so ga tudi s plesnim gibom četrtošolke Naje Podbrežnik. V obrazložitvi so zapisali, da je video, ki je objavljen na spletu, zasnovan v individualnem svetu posameznika, ki potuje sam na poti k skupnemu izvajanju.Pestra kulturna sezona na GCC še zdaleč ni končana, saj ob sproščanju ukrepov pripravljajo niz poletnih dogodkov v Celju vse tja do konca avgusta, plesni sestavi načrtujejo tudi dve turneji. Nagrajeni Dekliški pevski zbor bo od 25. do 27. junija gostoval v Piranu, FaVoZa, fantovska vokalna zasedba GCC, pa se bo od 9. do 11. julija mudila v Posočju.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas