PRESEGLO PRIČAKOVANJA

Dejan si je končno oddahnil

Vunjak kot soorganizator izpeljal prvo dobrodelno prireditev Živimo življenje z nasmeškom.
Fotografija: pevec Dejan Vunjak FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
pevec Dejan Vunjak FOTO: Blaž Samec

Če je še prejšnji teden Dejan Vunjak malce v strahu mencal dlani, si te dni zadovoljno mane roke. Dobrodelna glasbeno-nogometna prireditev Živimo življenje z nasmeškom je presegla vsa pričakovanja. S prostovoljnimi prispevki je bilo zbranega toliko denarja, da ga bo verjetno dovolj še za organizacijo šole v naravi prihodnje leto.

Podružnična šola za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami v Tolminu, v kateri znanje in osnovne življenjske veščine pridobivajo otroci s posebnimi potrebami iz občin Bovec, Kobarid in Tolmin, se je s starši znašla pred veliko težavo. Zaradi pomanjkanja sredstev letos ne bi mogli izvesti šole v naravi ob morju, za kar bi morali zagotoviti približno osem tisoč evrov. Letos bi lahko to omogočili le enemu, prihodnje leto drugemu in tretje leto tretjemu oddelku. Otroci so navezani drug na drugega, saj so kot velika družina. Zato so poprosili za pomoč občine, dobrodelne organizacije in druge.
Bovški župan Valter Mlekuž in direktor območne enote Zavarovalnice Triglav Ivica Vulić sta k organizaciji dobrodelne nogometne tekme povabila tudi Dejana, ki je pridobil vrsto glasbenikov. Ti so se v nogometu pomerili z ekipami gospodarstvenikov, politikov in nogometašev zlate slovenske generacije. Tekmovalci so s pomočjo obiskovalcev samo s prostovoljnimi prispevki zbrali več kot šest tisočakov, skupaj s pokrovitelji pa skoraj 17.000 evrov.

Zelo veliko je bilo tudi zanimanje za ogled tekem. Brez sedeža v dvorani je ostalo več kot dvesto navijačev. »Niti v sanjah nismo pričakovali takšnega odziva in pomoči za izpeljavo naše šole v naravi na morju. Tja bomo popeljali vseh 38 učencev. Denarja bo ostalo še za naslednje leto,« pravi pomočnica ravnatelja Judita Špolad. Nadvse zadovoljni so tudi organizatorji, še posebno Dejan. »Res sem vesel za odziv, sodelovanje in končni rezultat. Kot sem že povedal, sem se prvič lotil soorganizacije takšne prireditve, kar je že samo po sebi velik zalogaj. Poleg tega je na prireditvi sodelovala vrsta udeležencev. Kdo je bil boljši in najboljši na igrišču, ni pomembno, na koncu je važno le, da je prireditev uspela in da smo naredili otrokom veselje,« pravi Dejan.
Na prireditvi pa se niso le ekipe podile za žogo, ampak se je tudi plesalo in pelo. Poleg glasbenikov je nastopila plesna skupina šole, za veselo vzdušje pa so poskrbeli navijači. Ti so, kot pravi Vunjak, navijali v pravem športnem duhu, kot mora biti, in niso delali razlik med ekipami, saj gre za merjenje moči v dobrodelne namene. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije