Darilo s podpisom legendarnega Larsa Ulricha

Marko Soršak - Soki je postal ponosen lastnik unikatnega bobna.
Fotografija: Z enim od 300 izdelanih bobnov FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Z enim od 300 izdelanih bobnov FOTO: OSEBNI ARHIV

Dvanajstega avgusta je minilo natanko 30 let, odkar je Metallica spremenila glasbeno zgodovino z izdajo albuma Black Album, ki je skupino izstrelil v svetovni vrh rockersko-metalskih zasedb. Izjemna vsebina, ki jo je produciral Bob Rock, je svetovne bobnarje navdušila tudi zaradi energičnega udrihanja Larsa Ulricha na gromozanski bobnarski set. Bila je markantna bela tama s črnim hardwarom. Izvor širokega, predrznega in vsekakor zgodovinsko prelomnega zvoka je izhajal iz snare bobna, ki je pripomogel k unikatni teži pesmi in jih naredil tako zelo posebne.

Lars Ulrich FOTO: PINTEREST
Lars Ulrich FOTO: PINTEREST
In prav zato so se v Tami odločili, da 30. obletnico zaznamujejo z izdajo omejene serije Black Album snare bobna s podpisom Larsa Ulricha v mat črni barvi. Po vsem svetu jih je na voljo le 300, eden od ponosnih lastnikov pa je pred dnevi postal tudi Marko Soršak - Soki, čigar bobnarski začetki so bili pred prav tako 30 leti še kako zaznamovani prav z izdajo omenjenega albuma. »Nikoli ne bom pozabil prvega srečanja z Black Albumom pri pičlih enajstih letih! Energija je preprosto špricala od udarcev. Poleg Gunsov je bila Metallica nedvomno ena od mojih prvih družbenokritičnih idolov. Nam mladim so dali nove smernice tako v glasbi kot v razmišljanju. In prav zato mi je v veliko čast in ponos, da sem postal lastnik Larsovega unikatnega bobna, saj gre za enega mojih največjih idolov, in tudi zaradi njega sem danes tu, kjer sem,« je hvaležen.

Sicer pa je Sokija v škatli čakalo še eno presenečenje, bobnarska membrana s podpisom velikega tolkalista. Več kot odlično darilo v letu, ko bo tudi Soki praznoval 30 let bobnanja. Obletnico bo zaznamoval z različnimi glasbenimi in dobrodelnimi projekti, razkriva pa že tudi, da bo 11. septembra na mariborski trg pripeljal 100 bobnarjev, ki bodo z rock bandom bobnali v živo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije