Člani Petovia kvinteta v izolaciji

Skladbe za festivale so že napisane in čakajo, da jih posnamejo. Pet fantov in dekle nameravajo še letos izdati svojo prvo zgoščenko.
Fotografija: Petovia kvintet čaka, da se bo spet začelo snemanje oddaje Slovenski pozdrav.
Odpri galerijo
Petovia kvintet čaka, da se bo spet začelo snemanje oddaje Slovenski pozdrav.

Člani Ansambla Petovia kvintet upajo, da bodo v letošnjem letu lahko izpeljali vse načrtovane nastope. V koledarčku je kar precej terminov, predvidenih za veselice, pa tudi festivale, a ker trenutno nihče ne ve, kaj bo s temi dogodki, tudi oni čakajo. Čakajo, da bo konec epidemije. Prav ta jim je že odnesla nastop na enem večjih odrov v sosednji Avstriji.

»Seveda upamo in si želimo, da nas novi virus ne bi zaustavil dokončno, kot je do zdaj povsem ohromil javno življenje in gospodarstvo. Tudi mi smo do nadaljnjega preklicali skupne vaje, tako da vsak ohranja stik z inštrumentom sam doma v preventivni samoizolaciji. Skladbe za prihajajoče festivale so na srečo že napisane. Nekaj smo jih februarja tudi že posneli, vse drugo pa čaka, da se splošna situacija izboljša,« nam je povedal Aljaž Kolarič, ob njem so v ansamblu še pevka Larisa Majcen, Miran Zorko, Kristijan Markež, Jasmin Gavez in Denis Godec.


Tudi Petovia kvintet je eden tistih, ki še čakajo na nastop v oddaji Slovenski pozdrav, saj so se z valčkom uvrstili v predizbor za festival Slovenska polka in valček 2020, nova generacija. Videli jih bomo, vsaj upamo, na 51. festivalu narodno-zabavne glasbe na Ptuju, še letos pa nameravajo izdati svojo prvo zgoščenko. To pomeni, da jih čaka delovno poletje, če seveda narava ne bo hotela drugače, nič drugačna pa ne bo niti jesen: oktobra imajo vse petke rezervirane za igranje pri naših severnih sosedih, v Avstriji, decembra pa v Švici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije