NOVO IME

Zala in Gašper se bosta preimenovala

Naša predstavnika sta se uvrstila na odlično 15. mesto. »Ne vem, ali bova kdaj dojela, da naju je v finalu gledalo 200 milijonov ljudi.«
Fotografija: Zala in Gašper med svojim zadnjim nastopom na evrovizijskem odru FOTOGRAFIJE: REUTERS
Odpri galerijo
Zala in Gašper med svojim zadnjim nastopom na evrovizijskem odru FOTOGRAFIJE: REUTERS

Zala Kralj in Gašper Šantl sta ostala zvesta sebi in s svojo pesmijo znova navdušila v finalu Evrovizije. Uvrstila sta se na 15. mesto, kar je za Slovenijo odličen rezultat, med najboljšimi, odkar tekmovanje poteka v dveh polfinalih in finalu. Portugalska nam je podelila tri točke, Azerbajdžan štiri, najbolj bogato sta nas nagradili poljska in češka strokovna žirija − podelili sta nam po deset točk. Šest točk nam je podelila finska žirija, litovska, gruzijska in grška po štiri, točko pa španska.


»Že to, da sva bila v finalu, je bilo noro. Na Evrovizijo sva šla, da bi predstavila svojo glasbo,« je z nasmehom na obrazu takoj po finalu in razglasitvi rezultatov povedala Zala. »Uspelo nama je, kar sva si zastavila, in sicer sva svojo glasbo predstavila ljudem, se je pa takoj po nastopu sprostilo toliko stvari … Fajn nama je, da je konec,« je v smehu dodal Gašper. »Ta izkušnja je nora. Ne vem, ali bova kdaj dojela, da naju je v finalu gledalo 200 milijonov ljudi,« je še povedal in dodal, da takoj potujeta v Slovenijo, ob tem pa sta razkrila, da si bosta dala spremeniti ime, da bi ju na tujem trgu lažje sprejeli, sta pa domače oboževalce potolažila, da razlike sploh ne bodo občutili.

Ninozemec Duncan Laurence je letošnji zmagovalec.
Ninozemec Duncan Laurence je letošnji zmagovalec.

Nastop na Evroviziji je bil zanju odlična izkušnja, sta še povedala. »Zadnje dni sva bila v stresu in bi bilo včasih mogoče bolje, če bi si vzela čas in premislila, kaj rečeva, ker so nekateri najine izjave razumeli v negativnem smislu,« je dejala Zala in razkrila, da jima je bila v času, ko sta bivala v Izraelu, najbolj všeč hrana. »Testenine, pa falafel,« se je zasmejala.

Mlada glasbenika sta še povedala, da bosta junija izdala novo skladbo, in se zahvalila oboževalcem, ki so v zadnjih mesecih stopili na njuno stran in jima prisluhnili. »Vedno sva vedela, tudi če ne bi šla na Emo, da hočeva podreti to bariero in se prebiti na tuji trg. Po pravici povedano nama je slovenski jezik lepši, v njem se je lepše izražati, toda najina želja je tudi preboj na tuji trg,« je povedal Gašper, Zala pa je razkrila, da bo pesem nosila naslov Come to me.

Madonna je bila glavna zvezda šovprograma, ni pa navdušila.
Madonna je bila glavna zvezda šovprograma, ni pa navdušila.

Stavnice se niso zmotile in zmago je v žep pospravil Nizozemec Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Zbral je 492 točk, italijanski predstavnik Mahmood je s pesmijo Soldi osvojil 465 točk, kar je zadostovalo za drugo mesto, tretje pa je zasedel Rus Sergej Lazarev s pesmijo Scream, osvojil je 369 točk. Potem ko so finalisti odpeli svoje pesmi, je sledil šovprogram, katerega glavna zvezda je bila Madonna.

Zvezdnica je najprej zapela večno uspešnico Like A Prayer, ob tem jo je spremljal 35-članski zbor. Madonna je evrovizijski oder izbrala tudi za premierno predstavitev najnovejšega singla Future z njenega prihajajočega albuma Madame X, in čeprav so se mnogi veselili njenega nastopa, so bili na koncu razočarani in splet so preplavili komentarji, naj se kraljica popa kar upokoji, saj je tako »fušala«, da so bili ob njenem petju zgroženi še največji oboževalci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije