SOLO

Za njim so norele slovenske najstnice, zdaj poje mami

Nekdanji član fantovske skupine se vrača na solistično pot.
Fotografija: Denis se je podal na solistično pot, ki je zanj lažja kot nastopanje v skupini. FOTO: Marko Delbello Ocepek
Odpri galerijo
Denis se je podal na solistično pot, ki je zanj lažja kot nastopanje v skupini. FOTO: Marko Delbello Ocepek

Časov, ko je po slovenskih glasbenih odrih nastopala in zažigala skupina Game Over, se najbolj spominjajo generacije, ki so danes na pragu srednjih let. Tudi člani priljubljene skupine že dolgo niso več fantje in vsak od njih je šel po svoji poti.

Denis Vučak se je med drugim lotil študija prava, na glasbeni sceni ga dlje ni bilo, nato pa se je vrnil v svet estrade. Precej pozornosti je ob vrnitvi požel s plesom v šovu Zvezde plešejo. Čeprav se je vrnil v glasbene vode, pa ga bolj kot nastopanje s skupino zanima solistična pot. Izdal je namreč že tretjo samostojno pesem, ki z nekdanjo priljubljeno fantovsko skupino nima nikakršne zveze.


»Na samostojno pot sem se podal, ker je v okviru skupine Game Over težko napredovati kot solo izvajalec. Sam se lažje izražam, saj se je treba v skupini prilagajati neki celoti, zato je dinamika skupine nekaj povsem drugačnega kot dinamika solo izvajalca,« pravi.

Skladba Zapisano v srce ima zelo zanimivo zgodbo. Pri njenem nastajanju je pomagala Denisova mama, ki mu je povedala zgodbo o moškem, ki je v mladih letih izgubil ženo. Odločil se je, da bo do konca življenja ostal sam, saj je bila to edina ženska, ki jo je resnično ljubil. S takšnim mišljenjem se je želel poistovetiti, a to ni bilo ravno lahko.

»Tematika je zelo osebna, za besedilo sem porabil veliko več časa kot za melodijo,« razkrije. A nad skladbo je navdušen, saj meni, da besede povedo veliko več, ko jih zapoje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije