VELIČASTNO

Za 40. rojstni dan – 40 baritonov

Okrogli jubilej, malega abrahama, je praznoval okrogli Marko Mastnak. Člani ansambla, nogometni prijatelj in številni glasbeniki so ga presenetili.
Fotografija: Marko Mastnak je dirigiral 40-članskemu zboru baritonistov. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Marko Mastnak je dirigiral 40-članskemu zboru baritonistov. FOTO: FACEBOOK

40 baritonov in okoli 200 ljudi. Sem brez besed. Hvala vsem, rad vas imam!« je na svoj profil na facebooku zapisal okrogli muzikant Marko Mastnak, ki je 16. aprila praznoval 40. rojstni dan. A že na predvečer jubileja, ki mu nekateri rečejo mali abraham, so mu glasbeni prijatelji pripravili veliko presenečenje, za katero ni vedel. Vsaj tako nam je dejal, ko smo ga pobarali, ali je slutil, kaj mu pripravljajo. Preostali člani Okroglih muzikantov, prijatelji, s katerimi se druži pri nogometu, člani Kvinteta Dori, Franjo Maček, Alpski kvintet, Mladi korenjaki in številni drugi muzikantje, člani ansamblov, so vzeli v roke bariton, ki je tudi
Baritonisti so se zbrali na travniku pri Mastnakovih, ob glavni cesti Celje–Laško. FOTO: FACEBOOK
Baritonisti so se zbrali na travniku pri Mastnakovih, ob glavni cesti Celje–Laško. FOTO: FACEBOOK
Markov zaščitni znak, in mu prišli zaigrat. Baritonistov je bilo okroglih 40, vseh zbranih kar 200, za povezovanje programa pa je poskrbel Franc Pestotnik - Podokničar. Ni čudno, da je promet na glavni cesti med Laškim in Celjem, kjer so doma Mastnakovi, za trenutek tako rekoč obstal, saj toliko baritonov na enem kupu res ni mogoče videti vsak dan. Nekatere muzikante je pripeljal celo avtobus. Marku, ki je ustanovni član Okroglih muzikantov, so pripravili res nepozabno fešto. A brez skrbi, čeprav slavljenec menda ni nič vedel, pijače in jedače ni zmanjkalo. Sicer pa je Marko pripravil drugim že veliko podobnih presenečenj, saj ni le odličen muzikant, ampak tudi humorist v ansamblu in tisti, ki zna začiniti nastope s svojo postavo in pojavo. Lani so Okrogli muzikanti praznovali 20-letnico delovanja, kar je pol Markovega življenja, za njimi pa je več kot 2500 nastopov po domovini in zlasti v tujini. Nedavno se je od njih poslovil harmonikar Andrej Toplišek, a so fantje že našli novega, nadomestil ga je Dejan Mastnak, zdaj pa preostali okrogli muzikantje – brata Leon in Robi Polanc ter Franci Vrbovšek – z njim nadaljujejo bogato glasbeno pot. Ko ima Marko prost dan, ga rad izkoristi za družino, in ko je mogoče, smuknejo na morje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije