NOVA PESEM

Z Ljubeznijo iz steklenice na samostojno glasbeno pot (VIDEO)

Tak je naslov pesmi, s katero se Marijan Novak podaja na samostojno glasbeno pot. Učitelj klavirja in harmonike, ki je tudi član Ansambla Biseri, posnel pop skladbo.
Fotografija: Marijan Novak, glasbenik, doma iz Idrije, premierno predstavlja prvo lastno skladbo. FOTO: SIMON AVSEC
Odpri galerijo
Marijan Novak, glasbenik, doma iz Idrije, premierno predstavlja prvo lastno skladbo. FOTO: SIMON AVSEC

S skladbo Ljubezen iz steklenice, posneto v pop ritmih, se Idrijčan Marijan Novak podaja na samostojno glasbeno pot. A pesem ni posneta zgolj v studiu, temveč je zanjo ob morju posnel tudi videospot. Glasbo in besedilo je napisal sam, medtem ko je produkcijo zaupal koprskemu producentu Janu Baruci. Marijan je še vedno študent jazz petja na Gustav Mahler Universitat v avstrijskem Celovcu, a poučuje tudi klavir in harmoniko, s to skladbo pa se zdaj podaja v pop vode.
Poleg narodno-zabavne glasbe ga navdušujejo rockerski ritmi. FOTO: OSEBNI ARHIV
Poleg narodno-zabavne glasbe ga navdušujejo rockerski ritmi. FOTO: OSEBNI ARHIV

Veliko nastopa z različnimi skupinami, kjer poleg petja igra klaviature, kitaro in harmoniko. Na odru je stal že z Isaacom Palmo, Klemnom Bunderlo, Ansamblom Biseri, Josip Brass bandom in drugimi. In o čem govori Ljubezen iz steklenice?


»O fantu, ki med poležavanjem v Mesečevem zalivu v vodi opazi steklenico, v kateri je sporočilo nekega dekleta, no, pravzaprav tako vsaj predvideva. To sporočilo ga tako predrami, da se odloči, da bo dekle poiskal. Pot ga vodi po svetu, na koncu pa svojo namišljeno ljubezen najde na koncertu med publiko. Konec ni znan, saj se zgodba konča, ko fant z odra skoči med ljudi in zleti za dekletom,« nam razloži vsebino Marijan, ki je avdioposnetku že dodal videopodobo.



Za odlične posnetke z zemlje in zraka je poskrbel ​Dominik Čepon, ki je poleg Marijana soavtor scenarija. V videu lahko vidimo čudovite zračne posnetke slovenske Obale in nekaj kadrov iz glasbenega studia. Malce več dela pa je zahtevalo popotovanje po svetu, ki ga lahko vidimo v prvem refrenu. A seveda si bo treba ogledati videospot, ta je že na voljo televizijskim postajam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije