NAJ VIŽA ŠTAJERSKE

Vse bolj priljubljen ansambel doživel nov uspeh

Objavljeno 03. december 2019 21.58 | Posodobljeno 03. december 2019 21.58 | Piše: Roman Turnšek

Mladi ansambel Zadetek je osvojil nagrado naj viža Štajerske. Posneli so novo pesem, a čakajo, da padejo prve snežinke.

Ansambel Zadetek je začel delovati leta 2014. FOTO: OSEBNI ARHIV
Eden najbolj svežih slovenskih narodno-zabavnih ansamblov Zadetek si vse hitreje širi krog poslušalcev. Mlada tričlanska zasedba je kljub številnim drugim mladim ansamblom v letošnjem letu opazno opozorila nase. Pred dnevi so osvojili še eno priznanje, in sicer za najboljšo vižo. Njihova skladba Domačija je osvojila naziv naj viža Štajerske.

Mladi avtor skladbe, sicer tudi harmonikar in vodja ansambla Matic Lorbar, se je vsebinsko lotil malce biografsko obarvane ideje, kakršnih se praviloma lotevajo glasbeniki z daljšim stažem. Zamisel za skladbo Domačija se mu je porodila v vasici v osrčju Slovenskih goric pri dedku in babici, kjer jo je tudi napisal, pri aranžmaju pa sta sodelovala tudi preostala dva člana. »Pesem opisuje dom in je za ljudi, ki jim dom, pesem, sreča in ljubezen pomenijo veliko,« pravi.

Nista pa ta skladba in nagrada edini povod za veselje zadetkov. Že pred naj vižo Štajerske so osvojili glavno nagrado strokovne komisije na narodno-zabavnem festivalu na Ptuju, ki ima že bogato 50-letno tradicijo. Dobili so naziv najboljši ansambel med preostalimi zasedbami na festivalu NZG Ptuj, za katerega so prejeli prestižnega orfejčka.
Pesem je za ljudi, ki jim dom, pesem, sreča in ljubezen pomenijo veliko.


A čeprav bi marsikdo pričakoval, da si bo fantovski trio zdaj privoščil malo počitka, se zelo moti. Ansambel namreč pridno dela že naprej. Za december so že pripravili novo skladbo Snežinka. Nared je, za izdajo pa bodo še malce počakali, in to iz precej nenavadnega, a hkrati tudi logičnega razloga. »Da zapade malce snega,« se smejijo.
Deli s prijatelji