NOVA PESEM

VIDEO: Že kot otrok je bila upornica

Ditka predstavlja naslovno pesem s prihajajočega albuma. Sporočilo pesmi Ne bodi, kar nisi nikogar ne bo pustilo ravnodušnega.
Fotografija: S skladbo pevka sporoča, da je treba prisluhniti sebi. FOTO: Nika Hölcl Praper
Odpri galerijo
S skladbo pevka sporoča, da je treba prisluhniti sebi. FOTO: Nika Hölcl Praper

Pevka Ditka te dni predstavlja pesem s pomenljivim naslovom. Sporočilo pesmi Ne bodi, kar nisi je zelo pomembno v svetu, v katerem živimo. Z vseh strani nam narekujejo, kakšni naj bomo, komu naj sledimo, kaj naj naredimo, da bomo uspešni, zdravi, srečni, ampak takšna sporočila žal prevečkrat vodijo v nasprotno. S skladbo pevka sporoča, da je dovolj podrejanja, takšnega in drugačnega, prisluhniti je treba sebi, svojim občutkom, željam.


»Nekoč so bile različne subkulture, kot na primer hipiji, ki so s svojo drugačnostjo in preprostostjo skozi močna, angažirana besedila in kakovostjo glasbe opozarjali na spremembe ter pozivali k miru, ljubezni, enakosti. Danes tega manjka. Nihče si ne upa več stopiti iz okvirov in reči ne, ker tako čuti. Vse preveč apatičnosti je prisotne in strahu, da bomo izločeni iz družbe ali kaznovani, če se bomo postavili zase,« pravi mlada pevka, ki si želi na prijeten način opozarjati na ta družbeni problem in spodbuditi ljudi, naj prisluhnejo sebi in si rečejo: »Ne bodi, kar nisi.«


Že kot otrok je bila upornica in vedno je razmišljala s svojo glavo. To ni bilo vedno preprosto, je bilo pa vredno, pravi, saj jo je izoblikovalo v osebo, kakršna je danes. Takšno, ki sprejema vse, kar je dobro, četudi drugačno, se zna postaviti zase in kovati svojo srečo. Pesem je nastajala skoraj leto dni. Ni bilo enostavno najti melodije, ki bo ustrezno in dobro podprla tako močne besede, ter nato dodati še aranžma, ki bo vse skupaj povezal v celoto.

S skladbo pevka sporoča, da je treba prisluhniti sebi. FOTO: Nika Hölcl Praper
S skladbo pevka sporoča, da je treba prisluhniti sebi. FOTO: Nika Hölcl Praper
Z veliko odgovornostjo se je vsega tega lotil njen oče Gorazd Čepin, ki je ustvaril nekaj zares dobrega. Album Ne bodi, kar nisi bo Ditka jeseni 2019 predstavila na koncertni turneji skupaj s pesnikom Ferijem Lainščkom in svojo glasbeno zasedbo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije