EVROVIZIJA 2019

VIDEO: Tekmec Zale in Gašperja pokazal rit

Glavni favorit za zmago v uradnem videospotu nastopil gol.
Fotografija: FOTO: youtube
Odpri galerijo
FOTO: youtube

TEL AVIV – Vse odkar so posamezne države začele izbirati svoje predstavnike za letošnjo Evrovizijo, katere prvi polfinale bo s slovenskima predstavnikoma Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom danes, finale pa v soboto, se pojavljajo različne lestvice s favoriti.

Naših predstavnikov, ki stavita na umirjeno balado Sebi (njun nastop na vajah so opisovali kot magičen), v vrhu favoritov ni, pogledali pa smo, komu stavnice napovedujejo največ možnosti za zmago in kakšne pesmi nam bodo favoriti predstavili.

V anketi na escstats.com, neuradni evrovizijski spletni strani, je favoritinja za zmago Švedska pred Nizozemsko, Rusijo, Azerbajdžanom, Italijo, Islandijo, Avstralijo, Grčijo, Švico in Norveško. Slovenca sta na 17. mestu.

Na spletni strani Oddschecker je Nizozemska pred Švedsko, Francijo, Rusijo, Avstralijo, Azerbajdžanom, Italijo, Švico, Islandijo in Malto. Slovenija je na 25. mestu. Na spletni strani Eurovisonworld, ki redno spremlja izide več deset najvidnejših stavnic, je vrstni red prve deseterice enak, le Malta je pred Islandijo, Slovenija pa je na 17. mestu

Na eni največjih stavnic na svetu William Hill imajo najboljše možnosti za končno zmago Nizozemska (2/1), Švedska (4/1), Francija (5/1), Rusija (7/1), Azerbajdžan (8/1), Avstralija (9/1), Italija (16/1), Švica (16/1),  Malta (20/1) in Islandija (25/1). Možnosti Slovenije ostajajo pri enem odstotku (100/1).

Kdo je favorit, je torej jasno: Nizozemska. Pevec Duncan Laurence v uradnem videospotu za pesem nastopa gol. Bo z goloto presenetil tudi na evrovizijskem odru? Pred nastopi najbolje kaže še Švedski, Rusiji, Azerbajdžau, Italiji, Islandiji, Avstraliji, Grčiji, Švici, Norveški, Franciji in Malti. Z izjemo italijanske in islandske pesmi so vse v angleščini.

NizozemskaDuncan Laurence, Arcade


ŠvedskaJohn Lundvik, Too Late For Love


RusijaSergey Lazarev, Scream
 

Azerbajdžan: Chingiz, Truth


Italija: Mahmood, Soldi


IslandijaHatari, Hatrið Mun Sigra


AvstralijaKate Miller-Heidke, Zero Gravity


GrčijaKaterine Duska, Better Love


Švica: Luca Hänni, She Got Me


Norveška: KEiiNO, Spirit In The Sky


FrancijaBilal Hassani, Roi


Malta: Michela, Chameleon

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije