STOPILI SKUPAJ

VIDEO: Peli za neozdravljivo bolnega malčka, Rebeka česa takega še ni doživela

Objavljeno 12. september 2018 12.26 | Posodobljeno 12. september 2018 13.00 | Piše: S. U.
Ključne besede: dobrodelni koncert

Dobrodelni koncert je bil v prvi vrsti namenjen moralni in človeški podpori Viljemu Julijanu in njegovi družini ter vsem otrokom z neozdravljivimi, s smrtonosnimi ali težkimi boleznimi.

Utrinki s koncerta. FOTO: Mediaspeed.net
Včeraj je v Križankah potekal dobrodelni koncert  s podporo mnogih slovenskih glasbenikov, ki je bil posvečen 22-mesečnemu fantku Viljemu Julijanu, sinu slovenskega akademskega glasbenika Gregorja Bezenška, ki je bolj znan pod umetniškim imenom SoulGreg Artist, in njegove žene Nine.

»Dobrodelni koncert je  bil v prvi vrsti namenjen moralni in človeški podpori Viljemu Julijanu in njegovi družini ter vsem otrokom z neozdravljivimi, s smrtonosnimi ali težkimi boleznimi. Julijan ima namreč smrtonosno neozdravljivo ekstremno redko bolezen gangliozidozo GM-1 ter je edini otrok s to boleznijo v Sloveniji. Po napovedih zdravnikov ima pred seboj samo še nekaj mesecev življenja, kar prinaša nepredstavljivo bolečino staršem,« so zapisali prireditelji.

Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, na njem pa so nastopila znana glasbena imena Nina Pušlar, Maja Keuc Amaya, Nuša Derenda, Isaac Palma, Werner, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Samuel Lucas, Nermin Puškar, KiNG FOO, Marko Vozelj, Manca Špik, Matevž Šalehar Hamo, Soulgreg Artist & Biglights Band.

Očitno je dogodek prebudil tudi čustva v glasbenikih. Rebeka Dremelj je zapisala, da je bil koncert nekaj najlepšega, kar je doživela v življenju, Werner se je počutil božansko, saj je naredil dobro delo, Nina Pušlar pa je dogajanju namenila modro srce ...
Deli s prijatelji