HIT

VIDEO: Ledeno kraljestvo osvaja tudi kot muzikal

Svet nestrpno pričakuje nadaljevanje animacije. Ledeno kraljestvo Istoimenski muzikal se z Broadwaya seli še v London.
Fotografija: Ledeno kraljestvo je podrlo vse rekorde. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Ledeno kraljestvo je podrlo vse rekorde. FOTO: Press Release

Medtem ko predvsem otroci po vsem svetu komaj čakajo na nadaljevanje največje animirane zgodbe o uspehu vseh časov Ledeno kraljestvo, ki naj bi na spored kinematografov prišlo junija, se z izjemno dobrim obiskom lahko pohvalijo tudi ustvarjalci muzikala, narejenega po uspešnici.

Muzikal Ledeno kraljestvo, ki je od lani na ogled na Broadwayu, si bo prihodnje leto mogoče ogledati tudi na londonskem West Endu. Premiera, ki vključuje uspešnici Let It Go in For The First Time In Forever, z novo igralsko ekipo je predvidena ob jesenskem vnovičnem odprtju westendskega gledališča Drury Lane.

Animacija za debelo milijardo

Disneyjeva uspešnica je torej najuspešnejši animirani film vseh časov, saj je v blagajne po svetu prinesel 1,25 milijarde britanskih funtov. Navdihnila ga pravljica Snežna kraljica Hansa Christiana Andersena. Prikazuje pustolovščino o princesah Ani in Elzi. Slednja ima moč ustvarjanja snežnih metežev. Ko se ji čarovnija nekoč ponesreči, se njena sestra z izkušenim hribolazcem, zabavnim jelenom in čudaškim snežakom poda v reševalno akcijo. V središču zgodbe je povezanost med sestrama, Ana pa med njenim reševanjem najde tudi pravo ljubezen.





Poleg uspešnic, kot so Let It Go, Do You Want To Build A Snowman in For The First Time In Forever, sta ustvarjalca glasbe za animirani film Kristen Anderson-Lopez in Robert Lopez posebno za muzikal ustvarila še nekaj pesmi, ki so jih uporabili v delih uprizoritve, kjer je bilo treba z dodatnim tekstom podati nekaj, kar je bilo sicer v animiranem filmu mogoče razbrati iz podob. Elza denimo v prvi polovici filma o sebi ne razkrije ničesar, zgovornejši so izrazi na njenem obrazu, in tako sta ustvarila skladbo, ki pomaga gledalcu razumeti, kaj se dogaja v njeni glavi in srcu.



Na Broadwayu so zadovoljni z izjemnim obiskom muzikala v režiji Michaela Grandagea in po scenariju Jennifer Lee, katerega ponovitve so na sporedu še do avgusta. Nato se bodo ustvarjalci podali na turnejo po Severni Ameriki, ki bo trajala do januarja 2021. Muzikal so sicer toplo sprejeli kritiki, ki so med drugim opazili, da so se uprizoritev udeležile številne deklice, oblečene v junakinji Ano in Elzo. Ustvarjalci pa si želijo, da zgodba pritegne tako mlado kot odraslo občinstvo.
Jennifer Lee, ki je napisala tudi scenarij za animirano uspešnico, je trenutno polno zaposlena z delom pri nadaljevanju, ki v Slovenijo prihaja predvidoma novembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije