SLOVENSKI ZVEZDNIKI

VIDEO: Jih prepoznate? To so začetki naših največjih zvezd

Vsak začetek je težak.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Slovenski glasbeniki so kot vino, z leti so vedno boljši. Pobrskali smo po arhivu in pogledali, kakšni so bili njihovi začetki, predvsem pa, kako zelo so se spremenili v teh letih. 

Helena Blagne je prvič javno nastopila pri 12 letih na amaterskem tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah. K odločitvi, da postane profesionalna pevka, je doprinesel uspeh njene skladbe Santa Lucia, ki jo je na tem tekmovanju zapela. Na pevsko pot se je profesionalno podala leta 1986, ko je na makedonskem Makfestu s pesmijo Ko te ni dobila prvo nagrado občinstva in prvo nagrado strokovne žirije. Leto kasneje je na splitskem festivalu z Morje, ljubezen moja dobila prvo nagrado občinstva. Postala je redna gostja in zmagovalka največjih festivalov na prostoru bivše države Jugoslavije.


Večni samec Jan Plestenjak je šrini Slovenij dobro znan po svojih rap začetkih. Tovrstna kariera se mu, žal, ni izšla, se pa Plestenjak odlično znajde v vlogi šarmerja in pevca balad ter pop uspešnic. Taki so bili njegovi začetki.


Čuki so slovenska zabavna in narodno-zabavna glasbena skupina, ustanovljena leta 1989. Skupina je v dolgih letih delovanja posnela veliko uspešnic, uspešno pa so se predstavili tudi na več pomembnejših festivalih. Letos so praznovali trideset let delovanja in ob tem priredili dva velika koncerta v Cankarjevem domu. Njihov šef Jože Potrebuješ pa je še edini originalni član zasedbe. Takole so peli pred leti. 


Tanja Žagar je še ena v vrsti zvezd, ki se lahko pohvalijo z dolgoletno kariero. Je pevka, pianistka in profesorica glasbene pedagogije. Končala je tudi glasbeno gimnazijo v Ljubljani.Med 1996 in 2005 je bila članica legendarne najstniške skupine Foxy Teens

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije