USPEŠNI GLASBENIKI

VIDEO: Imajo več kot 30 milijonov ogledov: med njimi tudi Slovenec

Skupina se imenuje Tarapana Band.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Tarapana Band, ki ga sestavljajo Frano, Damir, Rok in Dušan, je samo v treh letih obstoja dosegel status ene najbolj iskanih glasbenih skupin na Balkanu. Videospoti Tarapane imajo na spletu več kot 30 milijonov ogledov, skupina je sodelovala že z Nives Celzijus in Učiteljicami, ustvarila pa je uspešnice, kot so Vidim te u bijelom, Ona spava, Neženja ...  

Tokrat je vodja Tarapane Frano Pehar povabil k sodelovanju svojega sorodnika, enega največjih pevcev hrvaške zabavne glasbe Mateja Bulića. Spoj mladosti in izkušenj je obrodil čustveno pesem o ljubezni med očetom in sinom ter o njunem slovesu. Slovo je velikokrat težko, a ljubezen ostane za vedno. To sta Mate in Frano sijajno prikazala v videospotu, ki je že v prvih dneh imel več kot 200.000 ogledov in je v tem trenutku eden najbolj gledanih pri nas. Glasbo in besedilo je napisal Dušan Bačić, za aranžma pa je poskrbel producent Bojan Dragojević iz studia Empire.

»Prve reakcije na novi duet so izvrstne, moram priznati, da iz minute v minuto prejemamo prekrasne odzive, nekateri prihajajo celo iz Avstralije, ZDA in Kanade. Ljudje so začutili emocijo pesmi, na kar sem zelo ponosen,« je povedal Frano. Videospot so fantje posneli v Hercegovini v privlačni etnovasici in na mogočnih slapovih. Spot je režiral Slovenec Rok Maver, ki je tudi basist Tarapane: »V videospotu sem želel prikazati kulturne in naravne znamenitosti tamkajšnjih prostorov ter pričarati zgodbo, ki nas ne bo pustila ravnodušnih. Snemanje spota so kljub velikemu mrazu in snegu, ki v Međugorju ni ravno pogost pojav, zaznamovale dobra atmosfera, odlična kulinarika in gostoljubnost domačinov,« je dejal Rok.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije