SPEKTAKEL

V vesolje je poletel tudi Brad Pitt

Menda je bil bolj prepričljiv kakor George Clooney. V kinematografe prihaja Ad Astra: Pot do zvezd.
Fotografija: Vesoljske avanture običajno napolnijo kinematografe.
Odpri galerijo
Vesoljske avanture običajno napolnijo kinematografe.

V kinematografe prihaja še en futuristični vesoljski spektakel, tokrat v njem kraljuje Brad Pitt, toda zvezdnik se v svoji vlogi ni najbolje odrezal, so strogi kritiki. Po oceni mnogih je njegovo nastopanje mnogo preveč hladnokrvno in lahkotno za podvige, ki se jih loteva njegov junak.


Bradu Pittu kritiki za zdaj niso ravno naklonjeni.
Bradu Pittu kritiki za zdaj niso ravno naklonjeni.
Roy McBride se v vesoljski epopeji Ad Astra: Pot do zvezd poda na drzno pot v vesolje, kjer poskuša najti svojega očeta (upodablja ga hollywoodski veteran Tommy Lee Jones), ki se je pred 30 leti odpravil na misijo na Neptun in po 16 letih izginil, potem pa se izkaže, da je morda še živ in ogroža Osončje. Da je McBridova zgodba mnogo bolj fantazijska kakor avanturistična, se po tihem menda posmehujejo tudi resnični astronavti, no, eden od njih, Nick Hague, ki trenutno domuje na Mednarodni vesoljski postaji ISS, pa je bil do Pitta vendarle bolj prizanesljiv. Zvezdnik ga je namreč poklical na delovno mesto in mu popestril skrajno resni delovnik z zabavnimi vprašanji, med katerimi pa seveda ni manjkalo niti: »Kdo je bolj prepričljiv kot astronavt, jaz ali George Clooney?« Spomnimo, igralca in dobra prijatelja si rada javno nagajata in se šalita na račun tekmovalnosti, no, Hague se je tokrat postavil na Pittovo stran in mu pritrdil, da ga je nedvomno bolj navdušila njegova igra, zvezdnik pa se je pridušal, da se bo s takšnim poklonom zanesljivo postavljal tudi pred svojimi šestimi otroki.

Več uspeha pri Tarantinu

Hague je sicer pohvalil izdelek kot zelo zanimiv in potrdil, da je tehnična oprema v filmu na las podobna pristni na vesoljski postaji in da se je ustvarjalna ekipa dobro odrezala tudi pri prikazovanju breztežnosti. Pittu pa je še zaupal, da je na ISS sodelovanje astronavtov, ki prihajajo iz različnih držav, ključnega pomena, tako se prebivalci izmenjujejo tudi pri izbiri glasbe.
Toda kljub astronavtovim prijaznim besedam se Pitt ne more ravno nadejati pohval. Prvi kritiki namreč niso naklonjeni ne njegovemu liku ne igralčevi predstavi, v splošnem se strinjajo, da se bo Pitt za letos moral zadovoljiti z bero pohval iz Tarantinove uspešnice Bilo je nekoč … v Hollywoodu. Filmu, v katerem nastopajo še Liv Tyler, Ruth Negga in Donald Sutherland in je razpolagal z 80 milijoni evrov proračuna, sicer napovedujejo bleščečo prihodnost v kinematografih, ne nazadnje vesoljske drame znajo polniti blagajne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije