KO ZAVORE POPUSTIJO

V Splitu je spet norela Ultra

Priljubljeni festival elektronske glasbe Dalmacijo postavil na glavo. Pijani mladostniki domačinom spet delali sive lase.
Fotografija: Ljubitelji festivala glasbe so znova preplavili Split.
Odpri galerijo
Ljubitelji festivala glasbe so znova preplavili Split.

SPLIT – Kar poleti doleti paške Zrće, je dobro znano tudi Splitčanom tisti konec tedna, ko se v mestu zares dogaja: Ultra! Sloviti glasbeni festival vsako leto pritegne mladostnike z vseh koncev sveta, ki v priljubljenem dalmatinskem središču povzročijo pravo obsedno stanje.

Že pred začetkom festivala v petek so imeli reševalci polne roke dela z obiskovalci, ki so si prehitro privoščili preveč, posledično pa od slabosti obležali: prizorov bruhanja in uriniranja ni manjkalo, tudi ne spečih najstnikov, ki jim je po preplesanih in prekrokanih nočeh sredi dneva zmanjkalo moči. Ker so turistične kapacitete v Splitu že dolgo zapolnjene, so si mnogi na zgražanje mestnih oblastih sklenili urediti zasilno bivališče kar v zabojnikih za odpadke, za dobro mero slabega okusa pa so poskrbela pomanjkljivo oblečena dekleta – nekatera so se dobesedno po mestu majala samo v spodnjem perilu.

Ljubitelji festivala glasbe so znova preplavili Split.
Ljubitelji festivala glasbe so znova preplavili Split.
Oboroženi z bogatimi izkušnjami so se na dogodku vrstili tudi možje postave, ki dobro vedo, da se ljubitelji elektronske glasbe ne omamljajo zgolj z rdečim vinom. Preprodajalcev z najrazličnejšimi drogami, v ospredju so seveda tabletke, ne primanjkuje, strank, željnih podkrepljene zabave, prav tako ne, tako so imeli polne roke dela vsi. Tudi stanovalci sosesk bližnjega Parka mladeži, kamor se je Ultra zaradi nesoglasja s Hajdukom preselila po dolgih letih gostovanja na Poljudu. Prebivalci, besni na župana zaradi organizacije, so se zaradi bližine hrupnega prizorišča še pred koncem tedna založili z živili, da jim ne bi bilo treba v prodajalnah srečevati nebrzdanih mladostnikov, opremili so se tudi s čepki za ušesa, tisti, ki so imeli priložnost, pa so kar zapustili mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije