V Avstraliji posvojili koalo

Glasbena skupina Vigor je priljubljena na Hrvaškem in v Sloveniji, poslušalce pa ima tudi zelo daleč, v deželi tam spodaj.
Fotografija: V Avstraliji so jih najbolj navdušile živali. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
V Avstraliji so jih najbolj navdušile živali. FOTO: Osebni arhiv

Pred dvema letoma so vigorji Avstralijo obiskali prvič in že takrat jim je bila všeč. Tokrat so med 14-dnevnim bivanjem nastopili tudi na dveh velikih koncertih v Melbournu in Sydneyju. »Glasba ne pozna meja, je univerzalna,« pravi pevec skupine Vigor Mario. Poudari, da so se imeli res krasno. Ogledali so si Morski svet in park koal. »V Morskem svetu smo imeli edinstveno priložnost videti čudovite in redke primerke morskih živali, kakršnih ne vidiš povsod,« pove.

Deseturni časovni razliki so se tokrat samo smejali. FOTO: Osebni arhiv
Deseturni časovni razliki so se tokrat samo smejali. FOTO: Osebni arhiv
Toda še najbolj se je Maria dotaknil obisk parka koal, »ki so nastradale najbolj od vseh v nedavnih katastrofalnih požarih«. Fante je ena tako očarala, da so jo sklenili posvojiti kot botri na daljavo. »Leto dni bomo finančno pomagali pri njeni oskrbi. To je najmanj, kar lahko storimo. Tudi na daleč se lahko pomaga. Zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača. Vsak nekaj, pa gre,« poudari Mario. Kot botri so ji izbrali tudi ime. Poimenovali so jo, kakopak, Vigor.

Obisk Avstralije je bil nepozabno doživetje. »Dežela je res posebna. Glede rastlin, živali … Marsikaj lahko vidite le tu in nikjer drugje na svetu. Fascinantno je, ko potuješ tako daleč in srečaš popolnoma drug svet. Nekaj povsem novega, še nedoživetega,« je navdušen Mario.

Morje je Mario videl le od daleč, kopali se bodo naslednjič. FOTO: Osebni arhiv
Morje je Mario videl le od daleč, kopali se bodo naslednjič. FOTO: Osebni arhiv
V eno smer so leteli kar 25 ur. »Zdelo se mi je, da nikoli ne bomo prišli tja. Dlje ko smo se vozili, bolj oddaljen se nam je zdel cilj,« poudari edino, kar mu v zvezi z Avstralijo ni bilo pogodu. Malce več sreče so imeli tokrat s časovno razliko. »Med Zagrebom oziroma Ljubljano in Avstralijo je razlike 10 ur, toliko so pred nami. Ko smo bili v Avstraliji prvič, leta 2018, se je bilo težko navaditi tam in potem spet doma. Bili smo nenaspani, utrujeni, po vrnitvi smo potrebovali dva tedna, da smo se spravili nazaj v red. Tokrat pa je bilo lažje. A vse to so potem v bistvu malenkosti, ki jih mimogrede pozabiš, ker se spominjaš samo lepih stvari.«

Turneja na celini tam spodaj zagotovo ni zadnja, so prepričani fantje. »Naš obisk jemljemo kot srečo in blagoslov, da lahko gremo nekam tako daleč. Takšna potovanja so krasen način, da se malce odmakneš od domačega dvorišča.« Vigorji decembra načrtujejo obisk ZDA, natančneje New Yorka, Chicaga in Detroita. Nato pa Toronta v Kanadi, kjer so bili že lani. »Na drug konec sveta, a prav tako se veselimo obiska in druženja z občinstvom. Pa tudi čas, ko bomo vmes prosti, bomo izkoristili za ogled čim več stvari,« pristavi Mario.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije