SMRT NEKDANJE LJUBEZNI

Umrla bivša ljubezen Clinta Eastwooda

Največji uspeh je Sondri Locke prineslo šest filmov, v katerih je sodelovala z umazanim Harryjem. Po koncu razmerja je zvezdnika dvakrat tožila, obakrat sta se zunajsodno poravnala.
Fotografija: V poznih 80. letih je igro zamenjala za režijo.
Odpri galerijo
V poznih 80. letih je igro zamenjala za režijo.

Pred skoraj 30 leti je iz boja z rakom na dojkah odšla kot zmagovalka. A se je ta tedaj očitno le potuhnil in miroval, pred časom pa se je vrnil z okrepitvami in zmagal. Zaradi zastoja srca, ki je bil posledica zapletov v borbi z vnovičnim rakom dojk in kostnim rakom, je oskarjevska nominiranka Sondra Locke v 75. letu starosti za vselej zaprla oči. Menda že na začetku novembra, čeprav je vest o smrti nekdanje ljubezni Clinta Eastwooda šele zdaj prišla na dan.

Sredi boja z rakom se ji je ustavilo srce. Foto: Afp
Sredi boja z rakom se ji je ustavilo srce. Foto: Afp

V svet filma je privršala udarno, z obljubo veličine. Zmaga na državnem natečaju iskanja mladih talentov je takrat komaj 22-letni svetlolaski prinesla vlogo ob Alanu Arkinu v filmu The Heart is a Lonely Hunter, ki ji je prinesla nominaciji za oskarja in zlati globus, a ji je obe odličji iz rok nato izpulila Ruth Gordon s filmom Rosemaryjin otrok. Nato pa se je zazdelo, da je bil Sondrin filmski prvenec morda le izjema, saj je sledila vrsta vlog, ki skoraj niso bile vredne omembe. Vse dokler ni leta 1976 naletela na Eastwooda, ki ga je omrežila zasebno in poklicno. Moči sta združila pri šestih filmih, poleg njenega prvega so ji ti prinesli največjo prepoznavnost, zapletla pa sta se tudi v gorečo romanco, ki ju je povezovala dolgih 13 let. A ne vseh srečnih, temveč prerešetanih z viharji. Med drugim naj bi jo igralec dvakrat prisilil v splav, ker bi mu otroci skazili življenjski slog, in čeprav sta si delila življenje, se lepotec ni odrekel ljubimkanju z drugimi, kar je Sondri prišlo na ušesa šele, ko je izvedela, da so njegove skrivne postranske romance obrodile kar dva otroka.

Njeno dolgoletno razmerje z Eastwoodom se ni končalo lepo. Foto: guliver/cover images
Njeno dolgoletno razmerje z Eastwoodom se ni končalo lepo. Foto: guliver/cover images

A Clint je bil nato tisti, ki se je odločil pokopati njuno ljubezen. Nič kaj elegantno, saj so Sondro, ko se je vrnila v njun skupni dom, pričakali zamenjane ključavnice in vse njeno imetje v kovčkih pred vrati. Tega pa očitno bojevita lepotička ni prenesla mirno, temveč je dolgoletnega partnerja zvlekla na sodišče. Kajti čeprav je nikoli ni popeljal pred oltar, je zahtevala delitev lastnine. Kako se je njun spor končal, vesta le onadva, saj sta se poravnala zunaj sodne dvorane. Tako je storila še dvakrat, sprva leta 1995, ko je Eastwooda tožila zaradi prevare, nato pa je v sodne klopi zvlekla še filmsko hišo Warner Brothers, ker naj bi skupaj s Clintom skovala zaroto, da sabotirata njeno kariero. Obakrat pa sta medijsko odmevni tožbi dobili epilog z zunajsodno poravnavo.

Njena zgodba z legendarnim igralcem torej ni bila le rožnata, pa vendar je Eastwood verjetno v žalosti sklonil glavo, ko so Lockovo prejšnji mesec pospremili k večnemu počitku na losangeleškem pokopališču.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije