KONCERT

Tako se bo od malega Viljema poslovil njegov oče

Dveletnik je bitko z neozdravljivo boleznijo izgubil pred dobrima dvema tednoma.
Fotografija: Očka in Viljem Julijan. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Očka in Viljem Julijan. FOTO: Osebni arhiv

V spomin Viljemu Julijanu, ki je nedavno izgubil bitko s smrtonosno neozdravljivo redko boleznijo, bo imel SoulGreg Artist v petek poseben svečan koncert: Večna Ljubezen – in memoriam Viljem Julijan, so zapisali v sporočilu za javnost.

»Z mojim preljubim Viljemom Julijanom sva njegovo bitko z boleznijo večji del preživela skupaj. Skupaj sva se borila in skupaj z njim sem ustvarjal glasbo. Čutil sem, da naju glasba povezuje in da obema daje moč, da zmoreva. Ure in ure sem mu preigraval kitaro, ga na ta način božal in mu sporočal, da sem z njim z vsem svojim srcem,« javnosti sporoča SoulGreg Artist.

Na koncertu bo SoulGreg Artist med drugim odigral vse skladbe, ki jih je napisal za sinčka – Večna ljubezen (My Eternal Love), Za vedno v mojem srcu ti, Ko se srečava v raju, Pravljica za princa in balerino, Solze radosti (Tears of Joy) in Deus Symphony. Koncert bo v domačem kraju Viljema Julijana, na pokritem prizorišču odra Šentstage v središču Šentjurja. Vstop na koncert je prost, koncert pa bo tudi v primeru slabega vremena.

»Viljem Julijan in njegovo sporočilo živita naprej tudi skozi mojo glasbo, ki mi jo je pomagal pisati. Vem, da bi tudi on želel, da glasbo ustvarjam še naprej. To bo najina skupna zapuščina. Zato ima glasba sedaj zame še dodatno vrednost in pomen, saj je Viljem Julijan za vedno v mojem srcu. Moja želja je, da se mu z glasbo tudi poklonim, zato bom kljub veliki bolečini priredil koncert v njegov spomin. To je moje darilo njemu, da ve, da nisem obupal. Dragi moj Viljem Julijan, vem, da bova ta večer v srcu skupaj na odru.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije