NOVA PESEM

Štajerski Brendi nazdravlja s prijatelji

Štajerski pevec predstavlja še eno skladbo s svoje zgoščenke Spomin na stare dni. Glasbo in aranžma je tudi tokrat ustvaril Boris Jelenko, besedilo Drago Horvat.
Fotografija: V novi pesmi nazdravlja prijateljem. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
V novi pesmi nazdravlja prijateljem. FOTO: OSEBNI ARHIV

Štajerski Brendi, kot si je nadel naziv pevec Renato Leber, znan po številnih pesmih, primernih za rojstnodnevne zabave, predstavlja še eno pesem, ki je sicer na njegovi zgoščenki z naslovom Spomin na stare dni. Medtem ko je melodijo spisal njegov dolgoletni sodelavec Boris Jelenko, je avtor besedila Drago Horvat, ki je doslej napisal besedila še za mnoge druge slovenske pevce, pevke in ansamble.

In tudi z Dragom Horvatom Štajerski Brendi že dolgo sodeluje, saj je zanj napisal kar nekaj uspešnih besedil, med njimi za skladbe Najlepše darilo, Božične sanje, Prevarano srce, 60 let, ki so vse zelo priljubljene med poslušalci in se redno vrtijo na številnih radijskih postajah.


V besedilu skladbe Na zdravje za prijatelje Štajerski Brendi poje o tem, da kolikor daješ, toliko se ti v življenju povrne, in da je vse lažje, če imaš ob sebi prijatelje, ki ti pomagajo, ko ti je hudo. Pa tudi o tem, da enkrat v življenju vse mine, prijateljstvo pa nikoli ne izgine.

»Ko jočeš, ko se smejiš, vedno so ob tebi prijatelji. Zato se vsaka zdravljica naj začne: na zdravje, na zdravje za prijatelje,« delček pesmi povzame Štajerski Brendi, ki je, čeprav nastopov zaradi epidemioloških razmer praktično ni, glasbeno zelo aktiven in v tem času snema nove pesmi, ki jih bo zbral na novi, že sedemnajsti zgoščenki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije