PETOVIA KVINTET

Skupaj pod isto zvezdo

Objavljeno 11. avgust 2019 14.34 | Posodobljeno 11. avgust 2019 14.34 | Piše: Mojca Marot

Petovia kvintet ima od nedavnega pevko, zdaj pa že žanjejo uspehe na festivalih.

Letos so bili tudi na festivalu v Števerjanu.
Skupaj pod isto zvezdo je naslov prvega skupnega projekta, ki so ga Aljaž Kolarič, Miran Zorko, Kristijan Markež, Jasmin Gavez in Denis Godec posneli s svojo novo članico Lariso Majcen, prav tako Ptujčanko, ki se je kvintetu pridružila spomladi. Izkušena pevka je pol leta sodelovala z Ansamblom Saša Avsenika. Od priznanega gorenjskega kvinteta je presedlala k domačemu iz Štajerske, kjer s fanti več kot očitno uspešno nadaljuje začrtano glasbeno pot.

Z valčkom v Oplotnici

Z valčkom z naslovom Skupaj pod isto zvezdo so se predstavili na prvem letošnjem festivalu v Oplotnici in dobili nagrado strokovne komisije za najboljšo skladbo, pod katero sta se kot avtorja podpisala Martin Juhart in Igor Pirkovič. Nedavno so zanj v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj, od koder prihajajo, posneli videospot. V njem so izpostavili Ptujski grad, atrij med mestnim gledališčem in cerkvijo sv. Jurija, Prešernovo ulico …, skratka, lokacije, ki predstavljajo to srednjeveško mesto v najlepši luči. Na začetku meseca so se udeležili festivala v Števerjanu, kjer so se predstavili z novo, nekoliko netipično poletno polko z naslovom Hvala za poletje, pod katero sta se prav tako podpisala Martin Juhart ter Igor Pirkovič, iz zakladnice pa so izbrali Avsenikovo skladbo Sončna brda.

1. album naj bi bil nared do začetka prihodnjega leta.

V finale v Števerjanu

»Uspelo se nam je uvrstiti v finale, česar smo bili zelo veseli, zdaj pa smo v mislih že na ptujskem festivalu in festivalu Graška Gora poje in igra, kjer se bomo predstavili s prvim skupnim valčkom Skupaj pod isto zvezdo ter novo polko Samo da vreme bo zdržalo, pod katero sta se podpisala Luka Krof ter Vera Šolinc. Na ptujskem festivalu, ki bo letos nekoliko drugačen, saj se bo
image
Larisa Majcen se je pridružila domačim fantom.
na njem predstavilo več mladih ansamblov, bomo zaigrali več pesmi. V soboto bomo igrali pred mestno hišo, v nedeljo pa tudi na samem festivalu,« nam je razkrila Larisa Majcen, ki so jo fantje zelo lepo sprejeli. Zaradi festivalov bo letos manj časa za poležavanje na plaži. A poletje se z zadnjim še ne bo končalo, saj jih čaka snemanje še enega novega videospota. Delovni bosta za člane Petovia kvinteta tudi jesen in zima, saj si želijo svojim oboževalcem na začetku prihodnjega leta ponuditi prvi album.
Zdaj smo v mislih že na ptujskem festivalu in festivalu Graška Gora poje in igra.
Deli s prijatelji