Samuel Lucas: dokler bo živel, bo pel

Samuel Lucas je posnel videospot za pesem Maj z albuma Sebe dajem.
Fotografija: Samuel Lucas je novo pesem posvetil maju. FOTO: ROK BREZNIK
Odpri galerijo
Samuel Lucas je novo pesem posvetil maju. FOTO: ROK BREZNIK

Maj je nova pesem izjemnega interpreta in glasbenika Samuela Lucasa, ki je lani izdal svoj drugi album s pomenljivim naslovom Sebe dajem. Maj je ena najbolj intimnih skladb na albumu, napisal pa jo je eden najboljših kitaristov pri nas Teo Collori.

»Izjemno sem počaščen, da je lahko skladba del mojega kolaža. Izjemna pesem,« je povedal Lucas, ki je za skladbo posnel videospot, pri katerem je vnovič sodeloval Rok Breznik, ki je bil direktor fotografije že pri zadnjih dveh videospotih (Nihče ne ve in Vse bo OK). Videospot zajema čudovite posnetke narave in pejsažev, ki jih je prinašal čudoviti maj. Videospot so posneli na dveh lokacijah, in sicer v okolici Trzina, kjer skupaj z Lucasom nastopa Manja Muršec, in v Piranu, kjer je kamero prevzela Olivera Milašinovič. Samuel je o sodelovanju s Teom Collorijem povedal, da gre za enega najboljših kitaristov in glasbenikov na naši sceni.


»Teo me je poklical in mi ponudil pesem, ki mi je bila nemudoma všeč, in takoj sva se dogovorila za sodelovanje. Vsekakor ena lepših pesmi z albuma Sebe dajem, ki je izšel aprila 2019.« Teo o pesmi in Samuelu malce v šali, malce pa zares pravi: »To je moja prva pesem z besedilom. Vedno sem imel neko strahospoštovanje do pisanja besedil, najbrž zato, ker sem zrasel s poslušanjem Iztoka Mlakarja in Vlada Kreslina. Prijatelj, takrat cimer, Željko Šinkovec, s katerim trenutno tudi sodelujeva, mi je enkrat rekel, naj poskusim. Zaprl sem se v sobo in čez 20 minut sem imel pesem. Pozneje sem jo tudi sam posnel in sklenil, da si zasluži boljši glas od mojega. Na tehničnem pregledu za avto sva se srečala s Sammyjem. Zaupal mi je, da snema novo avtorsko ploščo. Moji oportunistični alarmi so se takoj prižgali, in ker sva že dolgo prijatelja, sem si mu čez par dni drznil ponuditi svojo pesem. Sprejel jo je, in glede na to, kaj je iz nje pozneje nastalo, opažam, da jo je tudi ponotranjil. Zdaj pa si želim samo še to, da bi postala uspešnica in da lepo zasluživa od avtorskih pravic.« Samuel dodaja, da bo pel, dokler bo živel.

»Jaz sem zgolj duša, ki brez verzov in not ne bi mogla živeti. Tako ali drugače.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije