S polko na sceno

Ansambel Roka Kastelca iz Ivančne Gorice obstaja šele dve leti, v vitrini pa imajo že nekaj nagrad.
Fotografija: Še mlad, a uspešen ansambel FOTO: ARHIV ANSAMBLA
Odpri galerijo
Še mlad, a uspešen ansambel FOTO: ARHIV ANSAMBLA

Rok in Maša sta bila pred ustanovitvijo ansambla že člana drugih zasedb. »Dejansko sva se tudi spoznala prek glasbe, že pridobljene izkušnje pa so nama prišle prav tudi pri ustanovitvi lastnega ansambla, kar je bila ena najboljših odločitev,« je prepričana Maša, ki dodaja, da je to, da sta z Rokom par tudi zasebno, pravzaprav prednost.

»Prej so bili najini vikendi rezervirani za izlete, zdaj pa so za vaje in nastope. Ampak se imava super, se mi zdi, da še bolj kot prej,« pravi bodoča diplomirana medicinska sestra, ki si je po gimnaziji izbrala študij zdravstvene nege. Že med študijem je opravljala delo reševalke, a je po ustanovitvi ansambla izbrala bolj umirjeno delo, da je lahko urnik prilagajala nastopom. »Trenutno delam kot zobozdravstvena asistentka, po diplomi pa bomo videli, kam me bo zanesla pot,« še pove simpatična Maša. Prva skladba, ki so jo posneli, je polka z naslovom Čeprav si ne priznava, ideja zanjo pa je nastala povsem spontano.

Snemanje pri pevkinem bratrancu

»Želeli smo se predstaviti z navihano ljubezensko zgodbo fanta in dekleta, ki si ne priznata, da sta si všeč. Na začetku si gresta celo malo na živce, potem pa skozi skladbo spoznata, da sta si pravzaprav usojena,« je povedal Rok Kastelec, vodja in harmonikar ansambla, ki je sam ustvaril tudi melodijo, besedilo je spisal Igor Pirkovič, aranžma pa Milan Kokalj. Posneli pa so jo v Studiu Primoža Ilovarja, vodje Ansambla Gadi, ki je, zanimivo, bratranec pevke Maše. Na Poncah, v Rokovem domačem kraju, so za omenjeno polko posneli videospot.


Ansambel smo lahko videli tudi v lanskem polfinalu natečaja Volkswagen Špila. Oktobra lani so se fantje in dekle udeležili festivala Slovenskogoriški klopotec v Cerkvenjaku, kjer so se predstavili z valčkom Lepa si, Slovenija, za katero so po izboru strokovne komisije osvojili zlati klopotec, prvo nagrado za lastno skladbo, pod katero se je podpisal Rok, a so mu menda
Maša in Rok<br />
FOTO: OSEBNI ARHIV
Maša in Rok
FOTO: OSEBNI ARHIV
pomagali tudi preostali člani ansambla, besedilo je dodal Matej Trstenjak, aranžma pa Milan Kokalj. V omenjenem valčku opevajo lepote naše deželice in se strinjajo, da je Slovenija najlepša na svetu. Šele decembra lani so za omenjeni valček posneli videospot. In katere lepote so razkrili v njem? Med drugim domačo Ivančno Gorico, natančneje turistično vas Pristava, ki je za vse, kot pravijo, najlepši košček domovine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije