SKUPINA BEST

S pohorskih strmin na koncertne odre

Skupina Best si želi osvojiti našo publiko. Člani pravijo, da jih druži čista zabava.
Fotografija: Aleksandra Popović je njihova posebna slovenska prijateljica.
Odpri galerijo
Aleksandra Popović je njihova posebna slovenska prijateljica.

Sicer gre za naključje, povezano z nogometno mrzlico zaradi pravkar končanega svetovnega prvenstva, a vendarle. Člani hrvaške skupine Best so namreč po večini z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu povezani tudi sicer, ne le v dneh merjenja moči za najboljše na svetu. Skupina z nogometom ali brez njega prihaja na slovensko glasbeno sceno. Pridno zasledujejo skupino Vigor, ki spada med najbolj priljubljene pri nas, in če še niso, bodo prej ko slej bržkone konkurenti. A fantje in dekle, ki je med njimi, čeprav pri nas šele dobro začenjajo, vendarle ne prihajajo povsem v neznano, nasprotno, kot sosedje že vedo nekaj stvari o Sloveniji.

Pravijo, da so pravi za slovensko občinstvo, saj imajo radi dobro zabavo.
Pravijo, da so pravi za slovensko občinstvo, saj imajo radi dobro zabavo.

Vodja skupine in bobnar Ante Barić pozimi obožuje Pohorje, že več let prihaja na smučanje po pohorskih strminah. Ker je kot vsi preostali člani skupine Dalmatinec, to in zimske smuči pa ne gredo ravno najbolje skupaj, je od drugih članov deležen marsikatere dalmatinsko-smukaško obarvane šale. A posebno neslane kljub temu ne, saj v višino meri 202 centimetra, s tem pa se ne gre ravno šaliti. »Če drugega ne morejo, mi pa rečejo, da sem najvišji smučar v Dalmaciji,« pravi.


Skupina povsem resno načrtuje po Hrvaški osvojiti Slovenijo, se pa vsakič nasmejijo, ko povedo, da so sicer nastali iz čiste zabave. »Da, res je, nastali smo iz zabave in želje, da to naredimo najboljšo, kot je mogoče. Tako je bilo pri vseh šestih članih,« pravi Barić. Minule dni je bilo pri njih veliko besed tudi o nogometu, v skupini imajo namreč nekdanjega profesionalca. »Naš pevec Marino je bil prej uspešni vratar. Na terenu so ga dolgo klicali Birsa, po vašem nogometašu Valterju Birsi. Na treningih je namreč ekipo vedno prepričeval, da bo Birsa po golu proti Ameriki v Afriki postal najboljši vezni igralec na svetu,« doda. Čeprav ni več v športu, še vedno pogosto in zelo rad igra odbojko na mivki. »Rad imam aktivno življenje in zabavo, ker pa sem tudi velik gurman, je nujno, da se ukvarjam s športom. Ker mi to ni niti najmanj težko, v tem celo uživam, je pravzaprav idealna kombinacija,« pravi Marino. Fantje imajo veliko oboževalk, pevka pa veliko oboževalcev. A z ženskami je zagotovo najbolj obdan klaviaturist Mario, saj jih ima tudi doma. Šteje šele 27 pomladi, ima pa že štiri hčerke!

Čeprav so v skupini složni, so zasebno seveda različni. Basist Ivan je denimo zobni tehnik in ljubitelj fitnesa, kitarist Mario, sicer ljubitelj kitar in rock glasbe, ima svoj glasbeni studio, pevka Lucija poje spremljevalne vokale in končuje študij za učiteljico, Ante Barić pa je v prostem času najraje v hiši ob morju z družino in prijatelji, tam vozi gliser.

Posebna prijateljica

Sicer pa se Lucija med fanti zelo dobro znajde in se ne počuti prav nič zapostavljeno. Ko potujejo, skrbi zanje, v njenih torbah so vedno čokolada, bomboni in kava. Od slovenskih glasbenikov poznajo že Ines Erbus, v Sloveniji pa imajo posebno prijateljico, kot ji pravijo. Žena Daniela Popovića, Aleksandra, ni le njihova velika oboževalka, ampak tudi podpornica, pomaga jim pri osvajanju slovenske glasbene scene. »Zelo smo veseli zaradi tega in cenimo, saj danes ni lahko, je drugače, kot je bilo včasih. Slovenija ima posebno občinstvo, željno zabave, in to je naša skupna točka. Mi namreč to dobro počnemo, zato si želimo pri vas organizirati koncerte. V Splitu smo trenutno zelo iskani in poletje imamo zapolnjeno z nastopi, kljub temu pa bomo z veseljem nastopili tudi pri vas,« pravi Barić.

Aleksandra Popović je njihova posebna slovenska prijateljica.
Aleksandra Popović je njihova posebna slovenska prijateljica.

Skupina postreže še z eno zanimivostjo, slišati je namreč govorice o rivalstvu in tekmovalnosti s skupino Vigor, a Best to zanika. Še več: »Prav nasprotno. Smo njihovi veliki oboževalci. Kdo ve, mogoče kdaj nastopimo skupaj, to bi nam bilo zelo všeč,« pravi Barić. To se utegne kmalu uresničiti; skupina se prebija na lestvice slovenskih radijskih postaj z novim singlom Kilometri, njihova priljubljenost v Sloveniji tako raste, s tem pa tudi število njihovih nastopov. Roman Turnšek

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije