PRILJUBLJENA SERIJA

Rusi bodo posneli svoj Černobil

Miniserija HBO je razjezila Ruse. Po njihovo je bila nesreča maslo Cie.
Fotografija: Prizor iz uspešne serije FOTO: Hbo
Odpri galerijo
Prizor iz uspešne serije FOTO: Hbo

Po nepričakovanem uspehu aktualne televizijske nadaljevanke Černobil naj bi se zganili užaljeni ruski pomembneži. Prikaz dogodkov v produkciji HBO jih je tako razjezil, da so se odločili posneti svojo lastno serijo o jedrski nesreči, v kateri bodo dokazali, da je bila v resnici delo sodelavca ameriške agencije Cia. Pod serijo se bo podpisala ruska televizija NTV, ki je odkupila pravice, snemanje pa naj bi se že začelo v Belorusiji – režijo so zaupali Alekseju Muradovu.



Uničen četrti reaktor leta 2016 FOTO: Guliver/getty Images
Uničen četrti reaktor leta 2016 FOTO: Guliver/getty Images

Spomnimo se, da v produkciji HBO pripovedujejo, kako so birokrati neustrezno ukrepali med nesrečo, ki se je zgodila leta 1986 v takrat še sovjetski Ukrajini, in po njej. No, v ruski verziji bomo sledili zgodbi junaškega agenta KGB, ki poskuša razkrinkati sabotažo Cie. »Po eni izmed teorij naj bi se Američani infiltrirali v jedrsko elektrarno v Černobilu. Številni ne zanikajo, da je bil na dan eksplozije v elektrarni prisoten agent tuje obveščevalne službe,« je pojasnil Muradov.



Največja jedrska katastrofa v zgodovini človeštva se je zgodila med ponesrečenim testiranjem četrtega reaktorja jedrske elektrarne. Ne obstaja prav noben tehten dokaz, da naj bi šlo za zaroto Cie. Trenutno zelo priljubljena miniserija je prišla na male zaslone 3. junija, sestavlja jo pet epizod, gledalci pa so ji na IMDB dali najvišjo oceno 9,6 od 10. To je bolje od Igre prestolov in nadaljevanke Kriva pota (Breaking Bad). Zanimivo je, da je bila zelo lepo sprejeta tudi med ruskim občinstvom. Televizija NTV deluje v sklopu ruskega giganta Gazprom.

Rusom ni bila všeč ameriška interpretacija dogodkov. FOTO: Hbo
Rusom ni bila všeč ameriška interpretacija dogodkov. FOTO: Hbo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije