NOVA PESEM

Romanov svet se vrti

Po uspešnicah za Vilija Resnika, Dadija Daza in Flirt Roman Vukina izdal prvi samostojni komad Svet se vrti.
Fotografija: Roman Vukina - Romc v elementu
Odpri galerijo
Roman Vukina - Romc v elementu

Ime ​Roman Vukina med prekaljenimi glasbenimi mački ni neznanka. Le da se je do zdaj skrival bolj v ozadju, kot pisec besedil, kljub šarmantnemu glasu, ki poboža uho. Tisti, ki so ga že slišali na koncertih komornega tipa, potrjujejo, da gre za izvajalca, ki rokohitrsko ne stremi v ospredje zaradi medijskega pompa, ampak glasbeno sporočilo raje neguje v sebi, dokler svoje mojstrovine ne izpopolni do zadnjega ubranega tona.

Nekdanji član skupine Flirt, ki jim je uspelo s skoraj že ponarodelo skladbo Romeo in Julija in nekaterimi drugimi hiti, je ustvaril prvi samostojni komad. Kot se za stalnico na glasbeni sceni spodobi, je z lahkoto prepričal zvezdniško zasedbo, da ga je podprla pri izdaji. Pod produkcijo je tako podpisan Zvone Kukec, solo kitare je odigral Žan Girandon, klaviature Peter Vdovč, back vokale pa je odpela Katarina Nasteska.
Zaprl se je v studio in posnel prvenec.
Zaprl se je v studio in posnel prvenec.

Romanova pesem Svet se vrti je odsev časa, v katerem smo dobesedno obstali zaradi koronavirusa, obenem pa z njo sporoča, da gre svet, življenje naprej kljub oviram, na katere smo tako nepričakovano naleteli. »Prav čakal sem na korono,« Roman pove v smehu, »drugače pa se je vse zgodilo čisto spontano. V to me je prepričalo nekaj ljudi, ki jim zaupam,« razkrije, zakaj je s prvencem čakal toliko časa.

Roman ali Romc se torej na glasbeni sceni vrti že dolgo. Njegovi teksti imajo razpon od ljubezenskih pa vse do kritičnih, tudi v stilu ne priznava omejitev, le elektronika mu manj diši. »Po duši sem rocker, zato tudi moja glasba ne pozna meja in je namenjena prav vsem generacijam.« Podpisan je tudi pod nekaj hitov skupine Elektrika in prepoznavnih glasbenikov.

Njegov komad Objemi me je odpel Dadi Daz, Ne, ne, ne pa Vili Resnik, ki mu ga je Roman – čeprav se prej nista nikoli srečala – preprosto poslal po elektronski pošti s pripisom: »Če kdo lahko odpoje to pesem, je to lahko samo Vili Resnik!« S prvo solistično izvedbo je zdaj tudi Roman dokazal, da lahko marsikaj odpoje, njegov markantni glas že lahko slišimo na različnih radijskih valovih, na kanalu youtube je objavil tudi videospot. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije