POP GLASBA

Rebel Wilson snema film o K-popu

Avstralka je sama spisala scenarij, v filmu bo tudi igrala. Zvrst K-pop zadnja leta doživlja velikanske uspehe.
Fotografija: Avstralka se bo podpisala pod glasbeni film. FOTOgrafiji: Reuters
Odpri galerijo
Avstralka se bo podpisala pod glasbeni film. FOTOgrafiji: Reuters

Glasbeno obarvani filmi ji niso tuji, ne nazadnje je nastopila v trilogiji Prava nota, zdaj pa je prepričana, da je pripravljena na popolno avtorsko delo. Spisala je scenarij, posvečen fenomenu K-popa, sama pa bo tudi nastopila v njem in prevzela vlogo producentke.

Rebel Wilson je prepričala tudi platformo Lionsgate, ki bo film ponudila uporabnikom, komedija Seoul Girls (Dekleta iz Seula) pa je po prepričanju avtorice in njenih finančnih podpornikov v koraku s časom: glasbena zvrst K-pop namreč zadnja leta doživlja velikansko priljubljenost in uspehe, njeni najpomembnejši in najuspešnejši predstavniki pa so sedmerica Južnokorejcev, ki sestavljajo fantovsko zasedbo BTS. So prva skupina po Beatlih, ki so se v manj kot enem letu s kar tremi ploščami zavihteli na prvo mesto najuglednejše lestvice albumov Billboard 200; navdušujejo predvsem v domovini, na Japonskem in nekaterih drugih azijskih deželah, v zadnjih letih pa so se uspešno prebili v ZDA, Južno Ameriko in Evropo. Zanesljivo jim sledijo tudi druge zasedbe, kot sta Blackpink in Exo, strokovnjaki pa napovedujejo, da bo žanr K-pop v prihodnjih letih kraljeval ne le na glasbenih lestvicah, temveč tudi med pobiralci najbolj laskavih nagrad v izjemno dobičkonosni industriji.

Rebel Wilson bo tako morda padla sekira v med, glede na to da bo prva predstavnica Hollywooda, ki se bo opogumila in se s filmom poklonila fenomenu azijske pop glasbe. Seoul Girls bo predstavil zgodbo srednješolk, med katerimi se ena, Američanka korejskega rodu, odloči sestaviti glasbeno skupino in se potem s prijateljicami prijavi na glasbeno tekmovanje. Kdaj bo film doživel premiero in kdo bo v njem sploh nastopil, še ni znano, toda 39-letni avstralski zvezdnici zadnje čase nikakor ni dolgčas. V zadnjem letu je namreč posnela komedijo The Hustle, v kateri je nastopila ob oskarjevki Anne Hathaway, blesti tudi v Zajcu Joju, uvrstila pa se je tudi v elitno zasedbo filmskega muzikala Mačke, v katerem upodablja Jennyanydots.
K-pop osvaja svet.
K-pop osvaja svet.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije