STOP

Rdečo Sonjo ustavili zaradi spolnih zlorab

Režiser Bryan Singer pod novim plazom obtožb. Film Bohemian Rhapsody kljub temu uspešnica.
Fotografija: Brigitte Nielsen se je odlično znašla v vlogi bojevnice.
Odpri galerijo
Brigitte Nielsen se je odlično znašla v vlogi bojevnice.

Prejšnji teden je Britanska akademija za film in televizijo preklicala nominacijo filma Bohemian Rhapsody, ker se je režiser Bryan Singer znašel pod novim plazom obtožb zaradi domnevnih spolnih zlorab. Zaradi afere je v ponedeljek produkcijska hiša Millennium Films napovedala, da so zadržali snemanje težko pričakovanega filma Rdeča Sonja (Red Sonja), ki naj bi ga režiral Singer.
Bryan Singer je domnevno zlorabljal mlade moške.
Bryan Singer je domnevno zlorabljal mlade moške.

Snemanje naj bi se začelo letos v Bolgariji, vendar so vse skupaj dali na stranski tir. Že samo napoved, da so film zaupali prav njemu, je dvignila veliko prahu. Ne nazadnje bi bilo pričakovati, da bodo film zaupali ženski, nekako po vzoru megauspešnice Čudežna ženska. Ko je vodja Millenniuma Avi Lerner povedal, da bodo Rdečo Sonjo zaupali Singerju, je odločno stal za režiserjem, čeprav se je zavedal, da je bil že takrat tarča preiskave zaradi zlorab, tudi mladoletnih oseb.
Ekipa Rdeče Sonje iz leta 1985 FOTOGRAFIJE: Guliver/cover Images
Ekipa Rdeče Sonje iz leta 1985 FOTOGRAFIJE: Guliver/cover Images

»Zavedam se, da obstaja razlika med lažnimi novicami in resničnostjo, stojim za svojo odločitvijo. V Ameriki so ljudje nedolžni, dokler jim ne dokažejo krivde.« Film Rdeča Sonja naj bi temeljil na ženski bojevnici iz zgodbe The Legend of the Vulture Roberta E. Howarda iz leta 1934. Spomnimo se, da je Rdeča Sonja enkrat že zmagovala na velikem platnu, leta 1985 jo je upodobila Brigitte Nielsen, v filmu pa je blestel tudi Arnold Schwarzenegger.

Pogodbo za režijo filma Rdeča Sonja je podpisal septembra, vredna je 8,9 milijona evrov. Singerju so očitali otipavanje in spolne odnose s štirimi mladimi moškimi. Režiser, ki je zaslovel s filmoma Osumljenih pet in Možje X, je zanikal vse obtožbe ter jih označil za homofobno blatenje, ki je prišlo v javnost z željo, da bi omajalo uspeh Bohemian Rhapsody.
Rami Malek navdušuje kritike.
Rami Malek navdušuje kritike.

Singerja so odpustili s snemanja biografije skupine Queen, ker naj bi večkrat manjkal na snemanjih v Londonu, prav tako naj bi se sprl s producenti in hišo 20th Century Fox. Nadomestili so ga z režiserjem Dexterjem Fletcherjem, ki pa je leta 2017 film zgolj dokončal. Ker je bila večina filma posnetega pred Dexterjevim prihodom, je kot režiser uradno še vedno zapisan Singer.


Uspešnica o življenju Freddieja Mercuryja je doslej prinesla že vrtoglavih 710 milijonov evrov zaslužka, glavni igralec Rami Malek pa si je že prislužil zlati globus in bafto, prav tako je glavni favorit za oskarja, ki jih bodo podeljevali 24. februarja. Obtožbe proti Singerju so prišle v javnost dan za tem, ko je film Bohemian Rhapsody prejel pet nominacij za oskarje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije