CANNES

Razposajenki zasenčili vse mlajše zvezdnice

V soboto je bil eden od vrhuncev v Cannesu. Jutri prideta Brad Pitt in Leonardo DiCaprio.
Fotografija: Helen Mirren in Andie MacDowell sta bili zelo razposajeni. FOTOGRAFIJE: Reuters
Odpri galerijo
Helen Mirren in Andie MacDowell sta bili zelo razposajeni. FOTOGRAFIJE: Reuters

Prvega dela letošnjega 72. filmskega festivala v Cannesu, ta poteka od 14. do 25. maja, ni pokvarilo niti muhasto vreme in filmske zvezde z vsega sveta so se v oblekicah, ki so več odkrivale kot skrivale, lahko vseeno sprehodile po znameniti rdeči preprogi na Azurni obali. Od odprtja v torek, ko so se množici občudovalcev pokazali Eva Longoria, Julianne Moore, Dita von Teese, Javier Bardem, Bill Murray, Tilda Swinton, Selena Gomez in mnogi drugi, vse pa je bilo v znamenju zombijev iz najnovejšega filma Jima Jarmuscha, se je vzdušje samo še stopnjevalo.



Enega od vrhuncev je festivalsko ozračje doseglo v soboto, ko sta se na rdeči preprogi pojavili dve razposajeni in očarljivi dami – 61-letna Andie MacDowell in 73-letna Helen Mirren. Čakajočo množico sta obnoreli z neobremenjenimi znaki medsebojne naklonjenosti in sproščenim obnašanjem. Tesno objeti sta stopili pred fotografe in zasenčili vse druge zvezdnice, ki so, mimogrede, krepko mlajše od njiju. Američanka in Angležinja sta obe ambasadorki L'Oreala, v Cannes pa sta skupaj prišli kot glavni igralki v filmu znamenitega francoskega režiserja Clauda Leloucha – Najlepša leta življenja (The Best Years of a Life). Starejša igralka si je posebno za to priložnost pobarvala lase na rožnato, mlajša pa je blestela v sivih hlačah in nesimetričnem suknjiču.

Film Najlepša leta v življenju so pospremili kričeče oblečeni plesalci.
Film Najlepša leta v življenju so pospremili kričeče oblečeni plesalci.


72. festival Cannes je bil tudi v znamenju mladih in starih, na sveže zaljubljenih oziroma poročenih. Tako sta se z roko v roki po rdeči preprogi sprehodila nekdanja miss Indije in danes svetovna zvezda Priyanka Chopra in njen Nick Jonas, oba v nedolžni belini, kljub temu da sta se poročila že lani.

Prelestna Monica Bellucci z režiserjem Claudom Lelouchem.
Prelestna Monica Bellucci z režiserjem Claudom Lelouchem.


Prav tako sta bila zelo opazna režiser Quentin Tarantino, ki je na predstavitev filma Jezero divjih gosi (The Wild Goose Lake) prišel s svojo mlado ženo Daniello Pick. Ker naj bi na predstavitev filma Bilo je nekoč v Hollywoodu (Once Upon A Time In Hollywood) jutri v Cannes prišla tudi znamenita Brad Pitt in Leonardo DiCaprio, se zdaj vsi sprašujejo, kdo bosta njuni spremljevalki.

Režiser Quentin Tarantino s svojo mlado ženo Daniello Pick.
Režiser Quentin Tarantino s svojo mlado ženo Daniello Pick.


Ob koncu tedna se je pojavila tudi kontroverzna igralka Beatrice Dalle, ki je zaslovela po enem najbolj seksi prizorov vseh časov, v filmu Betty Blue iz leta 1986. Beatrice, ki je bila vedno zelo provokativna in je v svojem nič kaj pravljičnem življenju izkusila tudi aretacije in nasilje, med snemanjem filma v mrtvašnici pa je pod vplivom LSD celo mrliču odgriznila uho, se niti tokrat ni izneverila. Prišla je v precej »zanemarjenem« stilu in vsa v črnini, fotografom pa je ves čas pozirala s cigareto v roki.
Petek zvečer je bil namenjen ljubezenski zabavi, saj je priznani izdelovalec ur priredil Love Party. Na njej so zasijale Julianne Moore, Elle Fanning in Amber Heard, goste pa sta zabavali Dita Von Teese in Mariah Carey.

Ne najbolj posrečeno poziranje Beatrice Dalle.
Ne najbolj posrečeno poziranje Beatrice Dalle.


Med najbolj zaželenimi gostjami filmskega festivala je bila tudi letos prelestna Monica Bellucci. Kot da se je čas ustavil 54-letni igralki, je s svojo lepoto očarala vse prisotne. Po rdeči preprogi se je v sredo sprehodila s partnerjem Nicolasom Lefebvrom. Očitno zelo zaljubljen parček se je vroče objel s španskim režiserjem Pedrom Almodovarjem.

Mladoporočenca Priyanka Chopra in Nick Jonas.
Mladoporočenca Priyanka Chopra in Nick Jonas.


Filmski festival se nagiba v drugi del, kot rečeno pa je vse v pričakovanju velikih zvezd, kot sta Brad Pitt in Leonardo DiCaprio. Razgreto ozračje ves čas spremljajo tudi zeleni robčki in transparenti, s katerimi nekateri kažejo, da se ne strinjajo z vedno bolj restriktivno pravico žensk do splava. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije