FINALE SE BLIŽA

Raay med Klateži

Le še slabe tri tedne imajo finalisti natečaja Volkswagen špila, da s svojimi mentorji ustvarijo novo avtorsko pesem, ki jo bodo predstavili na spektaklu.
Fotografija: Finalisti Volkswagen špila že komaj čakajo na finale. FOTO: K. E.
Odpri galerijo
Finalisti Volkswagen špila že komaj čakajo na finale. FOTO: K. E.

Spomnimo, da so mentorji Raay, Anže Zavrl in Primož Grašič poleg Hozentregarjev, skupine Sekstakord in Stopar tria v finale poslali še trio Utrip, skupino Lenarti ter ansamble Prisrčniki, Klateži, Mladika in Kerlci. Našteti zdaj vsak s svojim mentorjem pilijo podrobnosti in se pripravljajo na veliki finale, ki bo 16. maja v Ljubljani.
Finalisti Volkswagen špila že komaj čakajo na finale. FOTO: K. E.
Finalisti Volkswagen špila že komaj čakajo na finale. FOTO: K. E.

Intenzivne vaje imajo tudi ob koncih tedna, a pri tem vsi, tako vsaj pravijo, zelo uživajo. »Za nami so številni pogovori o tem, kaj si kot ansambel želimo, kako bi najbolje zveneli, pa vse do konstruktivnih debat, v katerih smo dobili konkretne napotke za dobro delo,« so razkrili člani zasedbe Kerlci, ki ustvarjajo pod Raayevim mentorstvom.
 

Priložnost in nasveti


Vsi pa se te priložnosti veselijo, saj lahko iz prve roke prejmejo dragocene nasvete vrhunskih glasbenikov. »Napredka ni brez trdega dela. In mi smo se takoj, ko smo se vrnili s celodnevne delavnice, zaprli v sobo za vaje in vadili, vadili, vadili,« so povedali člani skupine Lenarti, nad katerimi bdi vrhunski glasbenik Primož Grašič.


Člani zasedbe tria Utrip pa so si najbolj zapomnili spodbudne besede mentorja Anžeta Zavrla, ki jim je svetoval, naj se držijo svojega sloga in ostanejo zvesti sami sebi. Zavrl se je sicer v tej vlogi znašel prvič, čeprav mu poučevanje ni tuje.
 

Manj je več


V skupini Sekstakord bodo upoštevali recept, da je manj več, predvsem pa bodo manj komplicirali in se bolj prepustili navdihu. Kako jim je to uspelo, bomo torej slišali kmalu. Sicer pa se tudi mentorji strinjajo, da so se veliko naučili od mentorirancev.


»Od varovancev sem dobil veliko mladostne energije in strasti do ustvarjanja. Njihovo navdušenje in zanimanje za vsako podrobnost sta nalezljivi in dober opomnik, da se v življenju in glasbenem ustvarjanju ne smemo nikdar prenehati čuditi in navduševati,« je dejal Raay, ki je bil v karieri mentor že številnim mladim, tudi skupini BQL in Niki Zorjan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije