Projekt, ki je skrivaj nastajal dve leti

Tudi v izrednih razmerah se rojevajo zanimivi glasbeni komadi.
Fotografija: Tomaž Marič je gonilna sila projekta Thomas March Collective. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Tomaž Marič je gonilna sila projekta Thomas March Collective. FOTO: FACEBOOK

Pesem Moje napake je skrivaj nastajala več kot dve leti, na začetku leta posneti video, ki govori o intimnosti dotika, pa je naključno sovpadel z realnostjo karantene, v kateri je bližina med (ne)znanci prepovedana. Martin Vogrič Dežman in Tomaž Marič, ki nastopata pod umetniškim imenom Thomas March Collective, sta se srečevala več kot dve leti in počasi, res počasi snovala ta projekt.


Martín je prispeval zamisel, naključni obiskovalci Hemingvejke (Tomaževega studia) so prinesli in igrali na svoje inštrumente in ob občasnih druženjih dolgo v noč je nasta(ja)la skladba. Video je bil posnet januarja v Centru slovanskih kultur Franceta Prešerna še pred epidemijo novega koronavirusa, tematika bližine, dotika in intimnosti med neznanci pa je v času karantene močno aktualna. Popelje nas v črno-beli svet sanjarjenja, v katerem sta skozi dotike rok intimna nastopajoči glasbenik in obiskovalka njegovega koncerta. Gledalcu je prepuščeno ugibanje, ali gre za njegovo, njeno ali skupno fantazijo.

Skladba je že 16. projekt kolektiva in po nedavnem sodelovanju z Batisto Cadillacom in pesmi Neviden Tomaž ponovno ustvarja v slovenskem jeziku. Thomas March Collective po navadi pripravi dva do tri projekte na leto, zato se lahko letos nadejamo še kakšne glasbene poslastice. Kolektiv namreč v strogi karanteni snuje nove projekte in se bo iz nje vrnil še močnejši. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije