SPV

Prisrčniki in Cik-Cak kvintet so zadnji kandidati za SPV

Le še en ansambel bo dobil vstopnico za festival Slovenska polka in valček. Že prihodnji teden, zadnji dan maja, bo veliki finale na Studencu pri Domžalah.
Fotografija: Razširjena zasedba Cik-Cak kvinteta med snemanjem videospota za skladbo Daj, no, daj FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Razširjena zasedba Cik-Cak kvinteta med snemanjem videospota za skladbo Daj, no, daj FOTO: Osebni Arhiv

Le še dva ansambla, dva kvinteta, in sicer Prisrčniki ter Cik-Cak kvintet, se bosta v oddaji Slovenski pozdrav ta petek predstavila vsak s svojo polko in upala na uvrstitev v finale festivala Slovenska polka in valček (SPV). Cik-Cak kvintet se bo predstavil s polko z naslovom Daj, no, daj avtorjev Mateja Kovačiča in Damjana Pasariča, Prisrčniki pa s polko Hvaležna avtorjev Primoža Ilovarja, Igorja Pirkoviča in Michaela Kirbiša. Cik-Cak kvintet, ki ima sedež v Grosuplju, se je prav za to priložnost iz petčlanske razmnožil v kar osemčlansko zasedbo.

Razširjena zasedba Cik-Cak kvinteta med snemanjem videospota za skladbo Daj, no, daj FOTO: Osebni Arhiv
Razširjena zasedba Cik-Cak kvinteta med snemanjem videospota za skladbo Daj, no, daj FOTO: Osebni Arhiv
Ob harmonikarju in vodji Luki Žitniku, kitaristu Marjanu Hribarju, basistu Davidu Smolnikarju, klarinetistu Milanu Žnidaršiču in trobentarju Milošu Žvegliču bomo tako videli in slišali še tri prelestne dame, Meto Smolič, sicer pevko Ansambla Azalea, Anamarijo Purgar ter Maruško Barbo. To pomeni, da se obeta res zanimiv nastop. Tudi zato, ker bo harmonikar Luka v Begunjah nastopil z legendarno harmoniko Zupan Alpe III, ki ima za sabo bogato zgodovino in jo je ročno izdelal mojster Valentin Zupan za Jožeta Burnika, ki je z njo posnel kar precej legendarnih skladb. Drugi lastnik harmonike je bil Matej Kovačič, in ta je z njo doma in v tujini posnel več kot 500 skladb, leta 2006 pa na festivalu SPV z Zlatimi muzikanti z njo odigral zmagovalno polko Iskal sem in našel.

Ali bo srečo prinesla tudi Luki in Cik-Cak kvintetu, bomo videli in slišali ta petek. Sicer pa bodo fantje in dekleta v polki omenjali pregovorno hvalisanje fantov, ki pa jim takrat, ko bi bilo treba v akcijo pri kakšnem dekletu, za to pogosto zmanjka poguma. Drugo polko bo predstavila šestčlanska zasedba Prisrčniki, ki ima za seboj zelo naporne tedne, saj se je uvrstila tudi v finale Volkswagen špila, ki se je zaključil minuli teden. Zaradi želje, da bi se predstavili tudi za slovenskimi mejami, so se prijavili na avstrijsko oddajo Narodno-zabavne zvezde Avstrije.

Prisrčniki so minuli teden uspešno nastopili tudi v finalu Volkswagen špila. FOTO: Mojca Marot
Prisrčniki so minuli teden uspešno nastopili tudi v finalu Volkswagen špila. FOTO: Mojca Marot
Če jim bo v petek uspelo s polko Hvaležna prepričati še radijsko žirijo, pa jih bomo videli v finalu festivala SPV. O čem bodo peli in igrali Mihael Taužič, Tina Vinter, Tomaž Marko, Nejc Težak, Danijel Kosi in Miha Kirbiš? »O mladostniški ljubezni in romanci. O tistem lepem občutku z metuljčki v trebuhu, ko enostavno ne moreš le čakati, kaj se bo zgodilo, ampak je treba ukrepati. Ali se bo med fantom in dekletom iz metuljčkov razvila prava ljubezen, pa boste slišali v petek,« so še malce skrivnostni Prisrčniki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije