SPET PIJE KAVICE

»Prišel bom in zaigral na harmoniko v živo na Titovem trgu sredi Velenja z enim samim ciljem«

Znani velenjski harmonikar znova poučuje, videli in slišali smo ga na televiziji. Takoj ko so gostinci odprli vrata, je obiskal manj znane kraje in pil kavico.
Fotografija: Robert Goter je v zadnji oddaji Slovenski pozdrav odigral Delčnjakovo Čredo v galopu. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Robert Goter je v zadnji oddaji Slovenski pozdrav odigral Delčnjakovo Čredo v galopu. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Robert Goter, absolutni svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko iz leta 1999, ko je zmagal v italijanskem Monsanu, ob tem pa v solo karieri osvojil še kup drugih odličij in nagrad, nadaljuje obiskovanje krajev in barov, v katerih še ni bil, in si privošči kavo.

No, tu in tam se mu je pri napitku pridružil znan obraz, denimo nič manj znani harmonikar Denis Novato. Zdaj ko je večino prepovedi zaradi korone konec, si je Robert spet privoščil skodelico okusne kave. In jo spil kar sam. Spet pa je začel poučevati harmoniko svoje učence, ki morajo med poukom nositi masko. Brez nje smo videli in slišali Roberta igrati harmoniko v oddaji Slovenski pozdrav, ko je poslušalce in gledalce razveselil z živahno polko Franca Delčnjaka Čreda v galopu, ki velja za eno najbolj priljubljenih polk med harmonikarji. In le najboljši jo znajo mojstrsko odigrati. Sicer pa je Robert, ponosen, da je Velenjčan, v teh dneh nekoliko zaskrbljen za usodo delavcev in delavk Gorenja, zato ne preseneča, da se je odzval povabilu tistih, ki za ta petek, 22. maja, spet pripravljajo shod njim v podporo. Vsem je namreč dobro poznano geslo Brez Gorenja ni Velenja. Čeprav se je na družabnem omrežju vnela debata, češ, kako lahko v teh časih pripravi koncert, pa je Robert jasen, da nikakor ne gre za koncert, še manj veselico, saj so te tako ali tako prepovedane.  



»Prišel bom in zaigral na harmoniko v živo na Titovem trgu sredi Velenja z enim samim ciljem: da podprem vse delavke in delavce Gorenja,« je jasen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije