Povratniki ponosni na podmladek

Ansambel se je lani po daljšem premoru vrnil na sceno. Z novo polko se bodo predstavili v oddaji Slovenski pozdrav.
Fotografija: Zdaj čakajo na nastop za vstopnico na festival Slovenska polka in valček, nova generacija.
Odpri galerijo
Zdaj čakajo na nastop za vstopnico na festival Slovenska polka in valček, nova generacija.

Med tistimi ansambli, ki jim je koronavirus prekrižal načrte, je tudi ansambel Povratniki, ki bi se z novo polko moral predstaviti v oddaji Slovenski pozdrav in se potegovati za vstopnico v finale Slovenska polka in valček, nova generacija. A žal je do nadaljnjega snemanje novih oddaj odpovedano in primorani so čakati, da se bodo razmere toliko uredile, da bodo lahko televizijci nadaljevali svoje delo.
Povratniki so se lani vrnili na glasbeno sceno.
Povratniki so se lani vrnili na glasbeno sceno.

Zanimivo je, da gre za ansambel, ki se je lani poleti, po daljšem premoru, odločil vrniti na sceno, ob tej priložnosti pa so posneli novo polko z naslovom Ugasnile so luči, za katero so že ustvarili videospot. »Povratniki smo tudi po premoru v enaki zasedbi, saj nas povezujejo družinske oziroma sorodstvene pa tudi prijateljske vezi,« pravi pevec Damjan Zajc, ki poje z ženo Mojco, ki je obenem basistka in klaviaturistka, ter njenima bratoma Boštjanom Slano, ki igra harmoniko, in Francijem Slano, ki igra kitaro. Članica je tudi Monika Grabrijan, ki je dolgoletna baritoniska in basistka.

Povratniki so že nastopali na festivalskih odrih v Vurberku in Dolenjskih Toplicah in prejeli nekaj nagrad. Na festivalu Debeli hrib so, denimo, postali absolutni zmagovalci in dobitniki plakete Toneta Kozlevčarja. »Vsi člani smo iz Ivančne Gorice, na kar smo ponosni. Zato smo bili še posebno veseli, ko nam je župan Dušan Strnad ob peti obletnici podelil spominski kovanec občine Ivančna Gorica,« nam pove Monika Grabrijan.

In zakaj so si sploh vzeli daljši odmor in se lani vrnili na odre? »Lahko se pohvalimo, da imamo vsi člani že za skoraj dva ansambla glasbenega podmladka, torej devet malih povratnikov,« nam zaupa Monika. Mojca in Damjan sta se razveselila še enega sina, Monika hčerke, očka je tudi kitarist Franci. »Zato smo si vzeli čas in se posvetili družinicam, smo se pa vseeno srečevali na vajah,« nam razkrije Monika.


Kot dodaja, imajo vsi zelo radi slovensko narodno-zabavno glasbo, zato so veseli, da nadaljujejo delo in si polnijo baterije. Zavedajo se, pravi, da si želi vsak ansambel pustiti pečat pri poslušalcih. Njihov prvi album ima naslov Sramežljivec, zdaj pa že snemajo nove skladbe. Lani so za nov začetek posneli polko z naslovom Ugasnile so luči, ki govori o vsakdanjih preizkušnjah mladega para. Glasbo in aranžma zanjo je napisal Primož Ilovar, v njegovem studiu so jo tudi posneli, besedilo je delo Dragice Šteh.

Kot je običaj, so zanjo posneli videospot, v katerem sta glavno vlogo odigrala Jurij Kožar ter Eva Kovačič, članica ansambla Kvinta, ki je Monikina sestra, simpatično zapeljivko, ki v pesmi vzbuja skomine, pa je odigrala Sara Jeras. Videospot so posneli v prelepi dolini reke Krke, natančneje pri izviru Poltarce v Gradičku, kjer so snemali tudi nadaljevanko Reka ljubezni, zaradi katere je kraj postal zelo obiskan.


»En avtobus turistov se je pripeljal tudi v času, ko smo snemali, oni pa so bili prepričani, da ustvarjamo nov del nadaljevanke, saj smo ravno snemali ljubezenski prizor,« nam prigodo zaupa Grabrijanova.
Povratniki so se vrnili, a so se spet ustavili, tokrat zaradi višje sile. Medtem ko čakajo na nastop v Slovenskem pozdravu in upajo, da bo kmalu, pa pridno vadijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije