ALBUM

Poslušalci predlagali naslove

Miha Renčelj predstavlja zanimiv avtorski projekt. Iz 12 ur glasbe je izbral štiri improvizacije.
Fotografija: Miha Renčelj FOTO: Špela Urbanc Photography
Odpri galerijo
Miha Renčelj FOTO: Špela Urbanc Photography

Skladatelj in pianist Miha Renčelj je v samozaložbi izdal izviren album z naslovom Collective Keys I. Uveljavljeni avtor in izvajalec je klasično izobražen glasbenik, pogosto pa ga zanese v pop vode. Svoje glasbeno znanje je kot studijski pianist delil z uveljavljenimi posamezniki in zasedbami, kot so Intimen Frizuren, Tretji Kanu, Indigo, Na lepem prijazni, Regina in Lara Baruca. Letos je nase že opozoril s skladbo Hollywood, med njegove vidnejše dosežke velja dodati še nastop na Festivalu slovenskega šansona s skladbo Ljubljana in na Slovenski popevki s skladbo V mojem starem klobuku.

Ovitek nove plošče
Ovitek nove plošče

Album Collective Keys I je črpal iz nabora najmanj 50 improvizacij, ki jih je začel izvajati januarja lani. V živo jih je prenašal prek facebooka naravnost iz svojega doma. Seveda je nastalo več skladb, kot jih gre na ploščo, zato se je obrnil na svoje spletne sledilce in jih spodbudil, naj s komentarji predlagajo naslove skladb. Na koncu je od skupno 12 ur glasbenega materiala izbral štiri skladbe.


Prvotno so bile dolge med 15 in 20 minutami, zato se je odločil, da jih bo razdelil na krajše enote; 16-minutna skladba se je razdelila na šest krajših, ki prehajajo druga v drugo. Album Collective Keys I nas tako pelje na debelo uro in petnajst minut dolgo glasbeno meditacijo, ki ji lahko pozorno prisluhnemo ali pa ji namenimo vlogo ambientalne glasbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije