GROZLJIVKE

Pod kožo migetajo nenavadna bitja

Pretresljiva grozljivka z odlično Allison Williams. Zvezdnica se je v žanru uveljavila s filmom Zbeži!.
Fotografija: Odnos med prijateljicama je zapleten. FOTO: Netflix
Odpri galerijo
Odnos med prijateljicama je zapleten. FOTO: Netflix

Prikupno Allison Williams smo spoznali kot zapeljivko v megauspešni nadaljevanki Dekleta (Girls). Elegantna in artikulirana zvezdnica je močno presenetila, ko je sprejela vlogo v grozljivki Zbeži! (Get Out), ki je bila pozneje celo nagrajena z oskarjem. Očitno je 30-letna igralka prišla na svoj račun, saj jo bomo lahko v kratkem spremljali v novi grozljivki The Perfection, ki je nastala v produkciji Netflixa. V ponedeljek so objavili prvi napovednik, ki obeta zelo veliko, zgodba obljublja nepričakovane obrate in presenečenja. Prijateljici Lizzie (Logan Browning) in Charlotte (Williamsova) sta glasbenici, obe igrata violončelo.

Allison Williams se je uveljavila na velikih platnih. FOTO: Guliver/Cover Images
Allison Williams se je uveljavila na velikih platnih. FOTO: Guliver/Cover Images
Očitno med njima poteka prikrito rivalstvo, ki še posebno obremenjuje Charlotte. V prvem prizoru se sprehajata ob jezeru, ko prične Lizzie kričati, da je z njo nekaj narobe, medtem ko je Charlotte videti povsem hladna in neprizadeta. Lizzie pokaže na svojo roko, videti je, da pod kožo migetajo nenavadna bitja. Charlotte ji mirno reče, da obe vesta, kaj je treba narediti, in izvleče kuhinjsko sekiro. Iz napovednika je razbrati, da je veljala Charlotte za čudežno deklico, ki se ji je uspeh izmaknil, medtem ko je Lizze uspelo. Nesrečnica nato izbljuva žive žuželke. Poznejši prizori se najverjetneje odvijajo v bolnišnici za ljudi z duševnimi težavami, vse kaže, da je Lizzie na elektroterapiji.


Očitno je Lizzie maščevalna in skrajno nasilna. Pri Netflixu so namenoma prikrili zgodbo in se odločili poudariti vzdušje, ki nas bo med gledanjem spremljalo. Očitno je, da gre za pretresljivo izkušnjo. Še posebno razveseljivo je dejstvo, da sta za prihajajoči film znova združila moči Williamsova in režiser Richard Shepard, s katerim je že sodelovala pri več epizodah omenjene nadaljevanke Dekleta v produkciji HBO. Na film bomo morali počakati še dober mesec, saj bo širšemu gledalstvu dostopen šele 24. maja. 

Nenavadne stvari, realnost ali privid? FOTO: Netflix
Nenavadne stvari, realnost ali privid? FOTO: Netflix

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije