ENKRATNO

Po 31 letih Rendez-Vous spet na odru

Objavljeno 12. marec 2019 21.22 | Posodobljeno 12. marec 2019 21.22 | Piše: Roman Turnšek

Edini koncert bo v Lenartu 23. marca. Natančen seznam nastopajočih je še skrivnost.

Denis Poštrak (levo) bo združil superskupino z Rudanom (v sredini) na čelu. FOTO: Arhiv Denisa Poštraka
Na naslednji prireditvi Moč glasbe nas združuje, ki bo 23. marca v Lenartu, bo organizator Denis Poštrak po 31 letih na oder znova pripeljal nekdaj izjemno priljubljeno skupino Rendez-Vous. Nastop bo res enkraten, samo za prireditev, ki jo bodo tudi posneli in predvajali na nekaterih regionalnih TV-postajah. In kako je Poštraku po treh desetletjih uspelo zbrati člane, ki tudi ne živijo več vsi v Sloveniji? »Mislim, da so se odzvali preprosto zato, ker cenijo naše prizadevanje in ker želijo občinstvu pričarati del nostalgije ter čarobnosti nekdanjih časov,« meni Denis.

image
Vse njihove plošče so postale zlate ali platinaste.
Zasedbo je daljnega leta 1983 ustanovil Miro Čekeliš, njeni člani pa so bili še Božidar Wolfand Wolf, Goran Šarac in Željko Mevželj. Po odhodu Wolfa dobro leto pozneje bi se skupini pridružil Ivan Hudnik, a je ostal v skupini 12. nadstropje, zato sta kot vokalista začela sodelovati Brendi in Miran Rudan, pridružil se jim je tudi Miki Šarac. Kot pevec je na koncu ostal Rudan, Brendi pa je ustanovil skupino Don Juan.
Skupina Rendez-Vous je nastopala tudi v Makedoniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.

Pesmim Oh, ne Cherie, Prvi rendez-vous, Zelena je moja dolina, Ostani moja, ne odhajaj, Shopping in Graz in Goodbye Michelle, s katerimi so zasloveli, se je leta 1985 pridružila njihova največja uspešnica Debela dekl'ca. Na prvi veliki gramofonski plošči je bila večina pesmi v srbohrvaščini, saj je bend ciljal na tedanji jugoslovanski trg. Dve skladbi pa sta bili v angleščini. Skupina je izdala tudi tri male gramofonske plošče, ena je bila v angleščini izdana pri švicarski založbi Gold Records. Obetal se je projekt s tedaj največjo nemško založbo Ariola Music, za katero so snemala največja evropska glasbena imena, kot na primer Amanda Lear, Baccara in drugi, vendar so ga zaradi slabše angleške dikcije opustili.
1988.
leta je superskupina razpadla.

image
Po odhodu Mirana Rudana je skupina končala svojo pot. FOTO: Arhiv Denisa Poštraka
Skupina Rendez-Vous je kot ena redkih slovenskih uspešno nastopala v Makedoniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. Štejejo jih za najuspešnejšo slovensko pop skupino, saj so vse albume prodali v zlati ali platinasti nakladi.

Skupini pa kljub uspehu in priljubljenosti dolgo življenje ni bilo usojeno. Leta 1986 sta jo zapustila brata Šarac, pridružil pa se ji je Grega Forjanič in v tej zasedbi so posneli tretji album. Dve leti pozneje se je Miran Rudan pridružil skupini Pop design, Rendez-vous pa je razpadel. Kljub vsega petletnemu obstoju marsikdo še danes pozna napeve skupine, zato bo snidenje na odru zagotovo nadvse zanimivo. Kdo natančno od nekdanjih članov bo nastopil v Lenartu, Poštrak še skrbno skriva kot presenečenje in se bo menda razkrilo šele, ko se bo začela prireditev.
Deli s prijatelji