Po 30 letih morda spet Batman

Michaelu Keatonu so znova ponudili vlogo superjunaka. 68-letnik se je vanj prelevil že leta 1992.
Fotografija: Batmanova zgodba tokrat ne bo v ospredju. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Batmanova zgodba tokrat ne bo v ospredju. FOTO: Press Release

Michael Keaton, ki je v vlogi Batmana nazadnje zaigral v kultnem filmu Batmanova vrnitev Tima Burtona iz leta 1992, bo morda ponovno oblekel superjunakov kostum in ob Ezri Millerju zaigral v filmu The Flash. Kako pomembna bi bila Keatonova vloga, še ni znano.
Michael Keaton se o tem, ali bo vlogo sprejel, še ni izjasnil. FOTO: Cover images/Sheri Determan
Michael Keaton se o tem, ali bo vlogo sprejel, še ni izjasnil. FOTO: Cover images/Sheri Determan

Režiser bo Argentinec Andy Muschietti. Ta je režijo prevzel po tem, ko je leta 2016 od projekta odstopil Rick Famuyiwa. Zgodba bo popolnoma ignorirala filma o Batmanu, ki ju je režiral Joel Schumacher, in se vrnila k filmu Batmanova vrnitev. Temeljila bo na stripu iz leta 2011 z naslovom Flashpoint, v katerem Flash potuje nazaj v času, da bi rešil svojo mater. Če bo 68-letni Keaton sprejel vlogo, se bo v slavnega superjunaka znova vživel točno po 30 letih, saj naj bi film Flash prišel v kinematografe leta 2022.


Keaton se je lani po krajšem filmskem premoru vrnil v ospredje z vlogo v igrani verziji Disneyjeve risane klasike o letečem slončku Dumbu. Po vlogi Vandevera, brezsrčnega in skrivnostnega nastopača, ki je prevzel cirkus in začel izkoriščati slončka, se je znova zagnal v delo. V letu 2020 ga bomo na velikih platnih videli v drami Worth, poleg tega septembra še v kriminalki The Trial of the Chicago 7 režiserja Aarona Sorkina, v letu 2021 pa v filmih The Asset in Morbius.

Film Batmanova vrnitev, v katerem je Keaton zaigral skupaj z Jackom Nicholsonom v vlogi Jokerja, Michelle Pfeiffer v vlogi ženske mačke ter Dannyja DeVita v vlogi pingvina, je leta 1989 povzročil pravo evforijo in obudil navdušenje nad v širši javnosti že pozabljenim stripovskim junakom. Sledila je še vrsta filmov, a z drugo zasedbo, ponovno so začeli izhajati Batmanovi stripi.


Tako kot junak, ki ga je upodobil, tudi Keaton živi na prvi pogled umirjeno življenje. Večino časa pa preživlja na svojem ranču v Montani, na rdeči preprogi ga ne vidimo pogosto. Je ločen in ima 37-letnega sina Seana. V prostem času rad lovi ribe ali se odpravi na tekmo svojega priljubljenega bejzbolskega moštva Pittsburgh Pirates, ki ga je med snemanjem Batmana leta 1992 celo umestil v pogodbo: če bi takrat prišli v finale, bi mu morali producenti filma omogočiti premor med snemanjem, da bi se lahko udeleževal tekem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije