Pitt bo spet poklicni morilec

Oskarjevec se pripravlja na jesensko snemanje. Zgodba po japonski knjižni predlogi.
Fotografija: Film Gospod in gospa Smith mu je odnesel zakon in prinesel novo ljubezen. FOTOGRAFIJE: Reuters
Odpri galerijo
Film Gospod in gospa Smith mu je odnesel zakon in prinesel novo ljubezen. FOTOGRAFIJE: Reuters

Njegovo zasebno življenje je še vedno v soju žarometov, a Brad Pitt lahko pokaže veliko več, dokazuje zvezdnik: oskarjevec, čigar kariera po ločitvi od Angeline Jolie dosega nove vrhunce, se pripravlja na vlogo v akcijskem trilerju Bullet Train, v katerem se bo prelevil v vlogo poklicnega morilca z imenom Ladybug.
 

Akcija na vlaku


Spomnimo, igralec se je v plačanega morilca že prelevil v komični kriminalki Gospod in gospa Smith leta 2005, ki mu je odnesla zakon z Jennifer Aniston in prinesla dolgo ter burno razmerje z Joliejevo, a nedvomno gre pričakovati, da bo tokratna vloga v režiji Davida Leitcha mnogo resnejša in bolje sprejeta med kritiki.


Zgodba temelji na knjižni uspešnici japonskega pisatelja Kotara Isake, Maria Beetle, govori pa o skupini poklicnih morilcev, ki se z različnimi interesi in nameni znajdejo na vlaku v Tokiu. Kot pričakujejo poznavalci, se pripravlja mešanica akcijskega filma Hitrost iz leta 1994 s Keanujem Reevesom in Sandro Bullock v naslovnih vlogah, ki se dogaja na avtobusu, ter trilerja Nonstop iz leta 2014, v katerem nastopata Liam Neeson in Julianne Moore, ki rešujeta usodo potnikov na letalu.
 

Oskar


Leitch se je izkazal že s Hitrimi in drznimi: Hobbs in Shaw, ki je prišel na velika platna lani, in drugim delom Deadpoola iz leta 2018. Pod scenarij se bo podpisal Zak Olkewicz, snemanje pa naj bi se začelo jeseni, če načrtov ne bodo prekrižale morebitne nove zdravstvene omejitve. Načrtujejo zaprto prizorišče, na katerem naj bi lažje bdeli nad morebitnimi okužbami in se držali predvidenih ukrepov. Leitch in Pitt sta sodelovala že večkrat, poroča STA: Brad je s skromno vlogo nastopil v Deadpoolu 2, Leitch pa je bil Pittov kaskader v Oceanovih enajst leta 2001 in Troja 2004.


Še spomnimo, za Pittom je izjemno pestro leto, lani je namreč na velikih platnih blestel znanstvenofantastični Ad Astra, še veliko več navdušenja pa je požel z uspešnico Quentina Tarantina Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, ki mu je poleg drugih laskavih nagrad prinesel tudi težko pričakovanega igralskega oskarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije