KONCERT

Pevec, zaradi katerega so miss sveta vzeli krono

Objavljeno 14. junij 2019 11.55 | Posodobljeno 14. junij 2019 11.55 | Piše: Andrej Predin

V Ljubljano prihaja legendarni šarmer Tom Jones. V Stožicah nam bo predstavil svoje največje uspešnice.

Tom Jones je dopolnil 79 let.
V torek, 18. junija, bo v ljubljanskih Stožicah nastopil glasbeni težkokategornik Tom Jones. Možakar iz Walesa ima za seboj kar 56 let uspešne glasbene kariere, ki ga je peljala na vse konce sveta, številne njegove skladbe so ponarodele in železni repertoar ljubiteljev glasbe po vsem svetu.

image
Dva bralca Novic ga bosta osebno spoznala.
Na lestvici Top 40 v Veliki Britaniji je imel kar 36 pesmi, 19 skladb na podobni v Združenih državah. Med njegove zimzelenčke spadajo pesmi It's Not Unusual, What's New Pussycat (skladba iz filma o Jamesu Bondu Thunderball), Green, Green Grass of Home, Delilah, She's a Lady, priredba pesmi Kiss, med zanj značilne spada tudi Sex Bomb. Čeprav šteje že 79 let (rojstni dan je praznoval 7. junija), je njegov glas še vedno močan in prodoren.

Poleg tega, da je odličen glasbenik, je od nekdaj veljal za ljubljenca rumenega tiska, saj je velik ženskar in uživač, ki zajema življenje z veliko žlico. Ni skrivnost, da je bil kar 53 let poročen s svojo srednješolsko ljubeznijo Lindo, kljub temu pa ga to ni ustavilo pri uživanju ženskih čarov. Leta 1973 se je zapletel z miss sveta Marjorie Wallace, zaradi razmerja pa je ta izgubila krono.

56 let kariere ima za seboj Valižan.

No, Tom je ameriško lepotico zapustil, da ne bi izgubil Linde. V zadnjem času ga pogosto videvajo v družbi Priscille Presley, žene kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja, ki je bil njegov dobri prijatelj. Leta 1965 sta se po naključju srečala v studiu Paramount in ostala v dobrih odnosih vse do Elvisove smrti. »Nekaj časa sva preživela na Havajih. Sedela sva na plaži, igrala kitaro in pela. Bila sva kot fanta, ki počneta, kar jima je všeč,« se spominja Tom.

V svoji dolgoletni karieri je prodal več kot 100 milijonov albumov. Nastopal je na najpomembnejših odrih in tudi v filmih. V žepu ima nagrado grammy, MTV video music award, dve nagradi brit, leta 2006 pa mu je britanska kraljica Elizabeta II. podelila viteški naslov.

V vsakem primeru gre za glasbenega velikana, ki ga nimamo priložnost videti vsak dan. Prihajajoč razgiban in udaren koncert v ljubljanskih Stožicah bo nedvomno eden od vrhuncev poletne koncertne ponudbe.

Nagradna igra

Srečnež bo prejel dve brezplačni vstopnici za koncert Toma Jonesa, ki bo v torek, 18. junija, v ljubljanskih Stožicah. Podarili mu bomo tudi dve prepustnici, ki mu bosta omogočili, da bo še z nekom po lastni izbiri zvezdnika tudi osebno spoznal in se lahko z njim fotografiral. Več o nagradni igri in sodelovanju najdete na spletni strani Slovenskih novic www.slovenskenovice.si.

Prav zaradi tega smo v Slovenskih novicah pripravili razburljivo nagradno igro, ki bo srečneža peljala na koncert Toma Jonesa, povrhu pa bo dobil posebno vstopnico za tako imenovani Meet and Greet, kar pomeni, da bo zvezdnika osebno spoznal in se lahko z njim fotografiral. To pa še ni vse, podarili mu bomo še eno vstopnico in prepustnico za Meet and Greet, da bo lahko s seboj peljal prijatelja, partnerja ali znanca. Za podrobnosti o nagradni igri in sodelovanju obiščite spletno stran Slovenskih novic www.slovenskenovice.si. 
Deli s prijatelji