ŽE 20 LET

Pevec polk in valčkov je strastni bobnar

Marko Berzelak, širši javnosti znan kot član Ansambla Spev, bobna že 20 let. V domačem Šmartnem ob Paki je pripravil koncert s številnimi bendi.
Fotografija: Marko Berzelak je za bobni praznoval 20-letnico. FOTOGRAFIJI: Martina Hrastnik
Odpri galerijo
Marko Berzelak je za bobni praznoval 20-letnico. FOTOGRAFIJI: Martina Hrastnik

Marko Berzelak, bolj znan po svojem spevnem glasu v Ansamblu Spev, je v domačem Kulturnem domu v Šmartnem ob Paki pred dnevi zaznamoval 20-letnico ukvarjanja z bobnanjem. Ja, Marko je v prvi vrsti strasten bobnar, ki je zašel v narodno-zabavne vode. A prve ljubezni, torej bobnov, ni zanemaril. »Vse se je začelo na plastičnih kantah, po katerih sem zabobnal tudi tokrat. Koncert pa se je nadaljeval z nastopi bendov, v katerih sem bobnal oziroma še vedno bobnam,« pravi simpatični Marko, ki je s še dvema članoma ansambla Spev, in sicer Kristijanom Kolencem in Boštjanom Mežnarjem, ter skupaj z Gregorjem Hrastnikom tudi del skupine Narf. Kakopak so na vrsto in na oder prišli vsi spevovci, torej harmonikar Vili Mravljak in pevec Edo Rednak, in zavižali, kot znajo le oni. Bendi, v katerih je bobnanje še vedno v ospredju, pa so še Preprosto Črni, v katerem so Lucija Vidic, Pavel Fužir, Jure Kladnik, Karton band, katerega člani so Neli Voglar, Gorazd Planko, Jure Repar in Tomaž Pačnik, pa tudi Gvido band, v katerem igrajo že omenjeni Tomaž Pačnik, Matevž Špegel Štaher in Jure Repar. »Vsak bend je zaigral tri do štiri skladbe in z nekaterimi sem po skoraj 20 letih zaigral tudi sam. Izjemno čustveno in nepozabno je bilo,« pravi Marko, ki
Marko z učenci in drugimi gosti na odru
Marko z učenci in drugimi gosti na odru
smo ga bolj vajeni slišati peti polke in valčke. A tudi na tem koncertu pevcev ni manjkalo, saj so gostili pevce in pevke iz projektov Jukebox App, Diaspora* in Projekt 96, ki so nastali v sodelovanju s Tomažem Pačnikom iz Glasbene šole Gvido, Šolskim centrom Velenje ter Slovenj Gradec. To so Valentina Reberšak, Tjaša Kelc, Saša Šižgorič, Natalija Fekeža, Til Čeh in Simon Langus. »Vmes so za bobne sedli moji učenci Tomy Rihter, Vid in Janja Kugonič, Anže Polovšak ter Jure Funtek, tokrat so znanje pokazali ob spremljavi Gvido benda in zaigrali svojo najljubšo pesem,« nam še pove Marko, ki se vsem, ki so prišli, zahvaljuje za obisk in podporo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije