SLOVENSKI POZDRAV

Petki v znamenju polk in valčkov

Na televizijske zaslone se v petek vrača oddaja Slovenski pozdrav. V tej sezoni bomo spremljali tudi festival Slovenska polka in valček.
Fotografija: Ansambel Šepet se bo predstavil z valčkom Ranjeno srce. Foto: arhiv ansambla
Odpri galerijo
Ansambel Šepet se bo predstavil z valčkom Ranjeno srce. Foto: arhiv ansambla

V Begunjah na Gorenjskem je od tega tedna spet bolj živahno, saj se pod streho Avsenikove gostilne znova snemajo oddaje Slovenski pozdrav, ki jo ljubitelji narodno-zabavne glasbe spremljajo ob petkih zvečer na prvem programu Televizije Slovenija in v ponovitvah ob nedeljah. Tokratna pomladna serija bo prav posebna, saj se bo v sklopu oddaj odvijal tudi festival Slovenska polka in valček 2019 (SPV). V vsaki oddaji se bosta predstavila po dva ansambla, led pa bosta ta petek prebila ansambel Šepet iz Šmartnega ob Paki in Vražji muzikanti iz Kamnice pri Mariboru, ki bosta predstavila vsak svoj valček. Ob tem bodo gledalci spoznali oba kraja, od koder člani prihajajo, pa tudi lokalne veljake, ki bodo seveda tudi navijali za oba ansambla. Poleg omenjenih bodo tokratni gostje še Grega in Sašo Avsenik, ansambel Smeh, Rudi Šantl ter Tanja Žagar, za humor pa bo poskrbel mladi Miro Serpentinšek.


Vražji muzikanti so se na SPV prijavili z valčkom Misel nate ne zaspi. FOTO: FB
Vražji muzikanti so se na SPV prijavili z valčkom Misel nate ne zaspi. FOTO: FB
Brez dvoma bo za mnoge najbolj zanimiv prav nastop prvih dveh ansamblov, ki se bosta predstavila vsak s svojim valčkom za veliki finale SPV. Ansambel Šepet, ki se bo predstavil z valčkom z naslovom Ranjeno srce avtorice Romane Cafuta, deluje v sklopu Zasebnega glasbenega centra Goličnik, v njem pa pojejo in igrajo Lara Voler, Aljaž Goličnik, Nace Grudnik, Rok Sedovnik, njihov vodja pa je Robert Goličnik. Šepetovci so na SPV pred dvema letoma že sodelovali s polko Sedem petkov in zasedli drugo mesto. »Ta uspeh nam bo za vedno ostal v zelo lepem spominu. To nas tudi žene naprej, da delamo, ustvarjamo, vadimo,« pravi Robert Goličnik, ki nam je zaupal še, da so omenjeni valček poslali na razpis že pred dvema letoma, a je komisija takrat izbrala polko, zato so ga pospravili v predal in čakali na novo priložnost. In jo dočakali.


​Vražji muzikanti so na SPV sicer novinci, a imajo veliko izkušenj in nagrad z drugih festivalov po Sloveniji, kjer so se že dokazali v dobrih dveh letih delovanja. Do lani so bili v zasedbi sami fantje, in sicer Alen Partlič, Jan Junger, Luka Krof, Klemen Pešl in Aleš Rola, a so ugotovili, da brez pevke ne morejo, zato so lani medse povabili pevko Sašo Zamernik. Z njo so pred enim letom za pokušino posneli priredbo uspešnice z naslovom Kako je mogoče, in ker so poslušalci to sodelovanje sprejeli z navdušenjem, ni čudno, da so se jeseni odločili, da bo Saša postala njihova stalna članica. Za tekmovalni valček z naslovom Misel nate ne zaspi, avtorjev Luke Krofa in Vere Šolinc, pa so pred dobrim tednom že posneli videospot. Šepetovci in Vražji muzikanti bodo torej nastopili prvi, kateri valček se bo uvrstil v veliki finale, pa bodo odločili člani komisij nekaterih slovenskih radijskih postaj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije