NA FESTIVALU

Pela o srcu in očarala južne sosede

Anja Istenič je bila edina predstavnica iz Slovenije na Medžimurskem festivalu. Njen glasbeni producent Marko Tomasović ima z nadarjeno pevko velike načrte.
Fotografija: Anja podira rekorde.
Odpri galerijo
Anja podira rekorde.

Kar več naših pevcev zabavne glasbe v zadnjem času dokazuje, da ne drži, da samo hrvaški glasbeniki uspešno služijo pri nas, naši pa na drugo stran Kolpe nikakor ne prodrejo. Ta mit preprosto ne drži več, ker vse več naših pevcev vse pogosteje nastopa na hrvaškem glasbenem parketu, res pa je, da ustvarjajo in pojejo v hrvaščini ter sodelujejo s hrvaškimi producenti. A če jim uspe prepričati žirije in poslušalce na večmilijonskem trgu, je to brez dvoma uspeh. In tako je tudi pevki in violinistki Anji Istenič uspelo s skladbo z naslovom Srce zna gdje mu je mjesto nastopiti na festivalu Medžimurske zabavne glasbe.
Ne more več skrivati veselja, ki ga nosi v sebi.
Ne more več skrivati veselja, ki ga nosi v sebi.

»Zadnje čase veliko nastopam in lepo je videti, da ljudje dihajo z menoj in mojo glasbo,« pravi Anja. Kot avtor glasbe se je pod romantično balado podpisal Marko Tomasović, ki je postal njen producent in zanjo že snuje nove projekte. »Teh se zelo veselim. Ko je dejala, da bi rada ustvarila balado, sem bil v dvomih, a se je to izkazalo za neupravičeno, saj so očitno prav balade njen zaklad,« je Tomasović povedal o sodelovanju z našo pevko. Za aranžma omenjene balade je poskrbel Aleksandar Valenčić, medtem ko je Nevia Korpar napisala besedilo.
Njen zaklad so balade.
Njen zaklad so balade.

Anja je za skladbo Srce zna gdje mu je mjesto posnela tudi videospot, ki je nastal s pomočjo Lenarta Kobala in njegove produkcijske ekipe. Snemali pa so ga v prekrasnem ambientu srednjeveškega Štanjela na Krasu, kjer se Anja nekoč želi tudi poročiti. »Prav scenarij za poročni videospot je odlično uspel avtorju Lenartu in res je to pika na i celotni srčni zgodbi,« pa nam pove pevka, ki je bila na Medžimurskem festivalu v Čakovcu edina predstavnica iz Slovenije.


Izvršni direktor festivala Rajko Dobošić je letošnji festival označil za prelomnega, saj je s prihodom novega umetniškega direktorja dobil nove programske poudarke. Da je Anji uspel veliki met, pove tudi podatek, da je na javni razpis neuradno prispelo 400 skladb, a je bila prav njena balada izbrana med najboljših 16, s katerimi so se pevci in pevke predstavili širši javnosti. Izbrali so takšne, ki so poudarjale pomen narave in kulturnih znamenitosti ter dediščino Medžimurja.


Pred nekaj meseci je Anja izdala videospot za še eno skladbo z naslovom Svjetla grada, s katerim podira rekord za rekordom. Na youtubu ima že dobrih 105.000 ogledov, kar priča o njeni veliki priljubljenosti med ljubitelji te zvrsti. "Ne morem več skrivati veselja, ki ga nosim v sebi. Pripravljena sem in potrudila se bom, da bom občinstvo očarala tudi s prihodnjimi singli" je še povedala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije